Közel járt a csodához a Kisvárda a Konferencia-liga selejtezőjében

Kisvárda, Molde, Konferencia-liga,
Kisvárda, 2022. augusztus 11. Kristian Eriksen, a norvég csapat játékosa (b) és a kisvárdai Dominik Kovacic a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Kisvárda Master Good - Molde visszavágó mérkőzésen a kisvárdai Várkerti Stadionban 2022. augusztus 11-én. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
A Kisvárda az albán Jasir Asani két góljával 2-1-re legyőzte hazai pályán a norvég bajnoki ezüstérmes Molde csapatát az Európa Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójának visszavágóján, azonban így is 4-2-es összesítéssel kiesett a sorozatból. Az első 45 percben nagyszerűen játszott a magyar csapat, azonban hiába vezetett 2-0-ra, újabb gólt nem tudott szerezni.

Az idegenbeli némileg balszerencsés (az első gólt lesről szerezték a norvégok) vereség után sem feltartott kézzel kezdte a visszavágót a magyar bajnoki ezüstérmes. Török László vezetőedző két helyen változtatott az első meccshez képest: Navratil és az eltiltott Ötvös helyett Melnyik és Asani került be a kezdőbe.

Az első nagy helyzetre 3 percet kellett várni, de a norvégok elefántcsontparti csatára, Fofana szerencsére kihagyta a ziccert. A Kisvárda ettől kezdve átvette a játék irányítását, olyannyira, hogy a 14. percben a Molde csapatkapitányát, Linnest hajszolták bele egy labdaeladásba, Asani lecsapott, a norvég kapus nem kockáztatta a piros lapot a kapujától 30 méterre, a Várda albán támadójának pedig innen már csak az üres kapuba kellett gurítania (1-0, összesítésben 1-3).

Sokkal magabiztosabban, és, ami fontosabb harcosabban játszott a Várda, aminek a 29. percen egy újabb labdaszerzés után egy újabb Asani-gól lett a jutalma! Az albán támadó 16 méterről halálos pontossággal lőtte ki a jobb alsó sarkot (2-0). És összesítésben máris csak egy gól volt a norvégok előnye, ami a játék képe alapján már egyáltalán nem tűnt ledolgozhatatlannak.

A kinti 0-3 ellenére egyáltalán nem tűnt félelmetes csapatnak a fehér mezes Molde Forrás: MTI/Balázs Attila

A második hazai gól után Fofana került helyzetbe, miután beragadt egy várdai védő, de a kapu mellé pörgetett a csatár. A 43. percben viszont egy beadás után Asani közel járt, hogy megszerezze a harmadik gólját, de csak egy védő ellökésével fért a labdához.

Az M4 Sport jóvoltából itt mindkét gól megnézhető!

A második félidő ismét norvég helyzettel indult, de néhány perc elteltével a Várda magához ragadta a kezdeményezést, és

az 54. percben Leoni beadása után már Mesanovics fejelhetett nem sokkal a kapu mellé.

Az idő múlásával egyre feszültebb lett a meccs: Asani, Camaj és Hey is dührohamért kapott sárgát, míg a túloldalon Breivik egy kőkemény szabálytalanságért kapott sárga lapot. Volt azért játék is: a 61. percben Melnyik gyönyörű lövését kellett kitornáznia jobb kapufa mellől a norvég kapusnak.

Martin Linnes, a norvég csapat játékosa (b) és a kisvárdai Matheus Leoni harcol egy labdáért Forrás: MTI/Balázs Attila

A Kisvárda az első óra elteltével minden mutatóban jobb volt: 57 százalékban birtokolták a labdát, lövések száma 7-5 volt a javukra, a kaput is eltalálóké pedig 3-1. És a 2500 fős közönség is űzte-hajtotta a csapatot.

De elég volt egyetlen apró figyelmetlenség, és az addig elvégzett munka szinte egy pillanat alatt semmivé vált: a 69. percben Brynhildsen adott remek ütem passzt Mannsverknek, aki a beragadó védők miatt nem volt lesen, és magabiztosan lőtt 12 méterről a kapuba (2-1). Összesítésben ismét két gól volt a Molde előnye (2-4).

A gól után szinte törvényszerűen sokkal magabiztosabb lett a norvég csapat. Török László cserékkel igyekezett frissíteni a csapatán, de az utolsó percekre az erő és a hit is elfogyott a hazai oldalon. A találkozót ugyan 2-1-re megnyerte a Kisvárda, de 4-2-es összesítéssel a norvég bajnokság listavezetője jutott a Konferencia-liga rájátszásába, ahol az osztrák Wolfsberger lesz az ellenfele.

Eredmény,
Konferencia-liga, 3. selejtezőkör, visszavágó:
Kisvárda FC - Molde 2-1 (2-0)
Kisvárda:
Odincov – Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni – Karabeljov, Melnik – Asani (Navrátil, 71.), Makowski (Lukas Marcolini 78.), Camaj (M. Ilievszki 78.) – Mesanovic. Vezetőedző: Török László
Molde: Karlström – B. Hansen, Haugan, Risa – Linnes, K. Eriksen, Mannsverk, Breivik, Knudtzon – D. Fofana, Brynhildsen (Grödem, 72.). Vezetőedző: Erling Moe
gól: Asani 14., 29, ill. Mannsverk 69.