Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominikot számos klubbal kapcsolatba hozták a nyáron. A Serie A-ban szereplő Napoli érdeklődéséről korábban már beszámoltunk, ám úgy tűnik, hogy az olasz együttes nem engedheti meg magának, hogy szerződtesse az RB Leipzig csapatától a magyar válogatott focistát.

Szoboszlait már korábban is sokszor összeboronálták a Napolival, ez a vonal pedig most újra feléledt, ugyanis a csapatkapitány Lorenzo Insingne, a belga válogatott Dries Mertens is távozott, így a nápolyi csapatra ráfér az erősítés a támadószekcióban.

A lehetséges klubváltással kapcsolatban nemrég Marco Rossi úgy fogalmazott, hogy szintlépés lenne Szoboszlai karrierjében, ha Nápolyba igazolna. Ám most úgy tűnik a transzfer nem fog létrejönni, ugyanis a Corriere dello Sport információi szerint az olasz csapatnak túl drága lenne a 21 éves támadó szerződtetése.

Szoboszlai minden bizonnyal marad Lipcsében Forrás: AFP/Thomas Kienzle

Az olasz lap beszámolója szerint a Lipcse 25 millió euró alatt nem szeretne megválni Szoboszlaitól, akinek a piaci értékét 28 millió euróra taksálja a mértékadó Transfermarkt. Márpedig Luciano Spalletti együttese számára ez már túl magas összeg lenne, ezért nagy valószínűség szerint az olaszok olcsóbb játékos után néznek.

Szoboszlai az előző szezonban 44 meccsen 10 gólt és nyolc gólpasszt adott, emellett megnyerte a Lipcsével a Német Kupát.