A Barcelona most már mindent elad, akkora a baj

Robert Lewandowski FC Barcelona presentation Barcelona,Football,presentation,Soccer,Sport Horizontal
BARCELONA, SPAIN - AUGUST 5: FC Barcelona's Polish forward Robert Lewandowski takes part during his official presentation at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 5, 2022. Adria Puig / Anadolu Agency (Photo by Adria Puig / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelona újabb üzletrészétől vált meg, miután a Barca Studios újabb, 24,5 százalékos tulajdonrésze került át az Orpheus Mediához, 100 millió euró értékben. Az újabb művelet célja az volt, hogy a szombati rajt előtt az összes új igazolását nevezhesse a bajnoki küzdelmekre a katalán csapat.

A Barcelona hét játékosát kell majd regisztrálni a szezonkezdet előtt, ezzel egyelőre gondjai voltak a csapatnak, erre jelenthet megoldást az újabb eladás. A hírek szerint jól haladnak a tárgyalások Gerard Piquével is, akinek a fizetését csökkentené a klub, hogy minden előírásnak megfeleljen az új igazolásokkal és azok fizetéseivel kapcsolatban.

Ez a pénzügyi művelet már a negyedik volt ezen a nyáron. Első körben a Barca Studios 24,5 százalékos részét adták el a Socios.comnak, majd a bajnoki közvetítések tévés jogdíjainak 25 százalékát vette meg két részletben egy amerikai befektetői kör 25 évre, 500 millió eurónál is többért.

A katalán klub 150 millió eurónál is többet költött új igazolásokra.

Érkezett Robert Lewandowski, Raphinha és Jules Kounde, valamint ingyen igazolhatóként Franck Kessie és Andreas Christensen. Eközben új szerződést kapott Sergi Roberto és Ousmane Dembélé is, de egyikük papírjait sem hitelesítette még a spanyol liga.

Egy éve is hasonló volt a helyzet, amikor Memphis Depayt és Eric Garciát is az első bajnoki előtti éjszaka tudták benevezni, mert Piqué belement fizetése csökkentésébe.