Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság második fordulójában a címvédő Paris Saint-Germain hazai pályán 5-2-re kiütötte a Montpellier csapatát.

A várakozásoknak megfelelően óriási fölényben kezdte a meccset a PSG, ellenfele viszont foggal-körömmel védekezett, ráadásul Kylian Mbappé kihagyott egy 11-est a 23. percben. Rengeteget támadott a Paris Saint-Germain, és a 39. percben Mbappé középre tett labdáját a saját kapujába rúgta Falaye Sacko, így öngóllal szerzett vezetést a párizsi sztárcsapat.

A 41. percben újabb tizenegyest kapott a hazai együttes, amelyet Neymar már gólra váltott.

Neymar bombaformában kezdte a szezont Forrás: AFP/Stephane De Sakutin

A második félidőt is kiválóan kezdte a PSG, Achraf Hakimi beadása után ismét Neymar villant és egy bravúros fejesgóllal növelte az előnyt az 51. percben.

A Montpellier pár perccel később ugyan szépített, de Mbappé egy szöglet után szenzációs mozdulattal talált be, visszaállítva a háromgólos különbséget. Neymar lőtt a hajrában még egy gólt, amit később visszavontak, majd a csereként beálló Renato Sanchez remek lövéssel növelte a különbséget, aztán a 92. percben a vendégcsapat is betalált, beállítva az 5-2-es végeredményt.

A PSG a második bajnokiját is simán megnyerte, két meccsen már 10 rúgott gólnál tart a címvédő.