Társoldalunk:

Továbbra is képtelen nyerni az Újpest

2022.08.13. 22:14

A labdarúgó NB I harmadik fordulójában az Újpest FC hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeggel.

Eleinte mindkét csapat elsősorban távoli lövésekkel próbálkozott, majd Branko Pauljevic közelről, éles szögből lőtt a kapufa mellé. A játék képe alapján némileg váratlan volt, hogy a 32. percben megszerezte a vezetést a rendhagyó, khaki-narancssárga színösszeállítású, ráadásul Zalaegerszeg térképét mintázó mezben játszó vendégcsapat. Tajti Mátyás lapos, pattogós indítását követően az elmélázó védők és a kapujából rossz ütemben kimozduló Banai Dávid között Németh Dániel lőtte a labdát a hálóba.
Az első félidő hosszabbításában Gergényi Bence visszahúzásért megkapta második sárga lapját, így a ZTE 1-0-s előnyben, de emberhátrányban mehetett a szünetre.Több nagy hazai helyzettel kezdődött a második felvonás, ráadásul az újpestiek rendre közelről veszélyeztettek. Állandósult a fővárosiak fölénye, ezért egyoldalú volt a játék, a ZTE csupán néhány kósza ellenakciót tudott vezetni, ám ezek nem hordoztak veszélyt magukban. A szemfüles védőknek, valamint a bravúros védéseket bemutató Demjén Patriknak köszönhetően egészen a hosszabbításig nem kaptak gólt a zalaiak. 

A 93. percben mentett pontot az Újpest a ZTE ellenForrás: ujpestfc.hu

A 91. percben Tajti kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt, és ezt a videobíró-stáb jóváhagyta. A meccs utolsó momentuma az Újpest egyenlítése volt: a 93. percben Giuseppe Borello beadását Junior Tallo közelről a hálóba fejelte.