Fellélegezhet Lewandowski, megmenekül a Barcelona

Robert Lewandowski - Presentation FC Barcelona NurPhoto General news Soccer Soccer Match August 5 2022 5th August 2022 Barcelona Spain Robert Lewandowski Horizontal SPORT
Robert Lewandowski, with the president of FC Barcelona, Joan Laporta, during his presentation as a new player of FC Barcelona, in Barcelona, on 05th August 2022. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol focibajnokságot szervező La Liga engedélyt adott az FC Barcelona négy új nyári szerzeményének regisztárlására.

A szervezet úgy ítélte meg, hogy a katalán klub audio- és videotartalmait gyártó Barca Studios újabb 25 százalékának kiárusításával a klub már elegendő bevételhez jutott, hogy teljesíteni tudja a liga pénzügyi egyensúlyt előíró szabályait.

Ennek értelmében a Barcelona egy nappal a Rayo Vallecano elleni idénybeli első bajnoki előtt ötből négy új játékosát regisztrálhatta, akik így megkapják a játékengedélyt is. A négy szerencsés között ott van a Bayern Münchentől 45 millió euróért érkezett csatár, Robert Lewandowski, a Leeds Unitedtől 50 millió euróért vett brazil Raphina, valamint a Chelsea-től érkező Andreas Christensen, és a Milanból átigazoló Franck Kessie. Az újak közül a francia Jules Kounde sorsa még mindig bizonytalan, ahogy a szerződését meghosszabbító Ousmane Dembélés és Sergi Roberto regisztrálásáról sincs hír.