Társoldalunk:

A Honvéd a 96. percben bukta el a győzelmet a Paks ellen

2022.08.14. 21:59

A labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában a Budapest Honvéd 3-3-as döntetlent játszott a Paksi FC csapatával a Bozsik Stadionban, ezzel a kispesti csapat három mérkőzés után is nyeretlen az NB I-ben. 

A Honvéd nagyon rosszul kezdte a szezont, az első két mérkőzését elveszítette a mezőnyből egyedülikén, ráadásul a legutóbbi öt hazai bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt. A Paks győzelemmel rajtolt a MOL Fehérvár ellen, majd döntetlent játszott a Vasas otthonában, és egyike annak a két csapatnak a mezőnyben, amely eddig már két mérkőzésen is szerzett legalább két gólt az OTP Bank Liga 2022/2023-as idényében.

Az első csaknem negyedórában kevés izgalmat hozott a találkozó, majd kissé váratlanul büntetőt kapott és előnybe került a hazai csapat, mely a 20. percben már 2-0-ra vezetett egy újabb 11-est követően. Az első félidő folytatásában a Honvéd őrizte előnyét a kissé elbizonytalanadó vendégekkel szemben.

A Budapest Honvéd az utolsó pillanatban bukta el a győzelmetForrás: MTI/Illyés Tibor

A fordulás után a paksiak bátrabban futballoztak és nagy helyzeteket ugyan nem alakítottak ki, ám két szabadrúgás után Varga fejeseivel az 57. percre egyenlíteni tudott. A folytatásban mindkét gárda gólra törően igyekezett játszani, újabb találatot pedig a hazaiak szereztek. A hazai szurkolók öröme viszont csak két percig tartott, Plakuscsenko ugyanis piros lapot érően szabálytalankodott. A hajrában a Honvéd visszaállt és fegyelmezetten védekezett, így a paksiak még helyzetig sem jutottak el, mégis egyenlíteni tudtak, miután Varga az utolsó percben értékesítette a harmadik Honvéd-gólt szerző Kerezsi szabálytalanságáért megítélt büntetőt.

A kispesti együttes első góljait, egyúttal első pontját szerezte meg a szezonban.