Társoldalunk:

Szenzációs szabadrúgásgóllal fordított a címvédő Real Madrid

2022.08.14. 23:59

A La Liga 2022/2023-as szezonjának első fordulójában a címvédő Real Madrid 2-1-re nyert az újonc Almería otthonában.

A spanyol bajnokság és a Bajnokok Ligája címvédője némileg tartalékos összeállításban lépett pályára, de így is hatalmas meglepetésnek számított, amikor a 7. percben az újonc szerezte meg a vezetést a 36 fokos hőségben játszott meccsen. Egy szép kiugratás után Ramazani vezette a labdát Courtois-ra, majd szépen kilőtte a jobb alsó sarkot. Nagy fölényben játszott Carlo Ancelotti együttese, de csak helyzetekig és egy lesgólig jutott az első félidőben.

Az európai Szuperkupát a Frankfurt ellen szerdán megnyerő Real jól kezdte a második félidőt, Vinícius Junior a kapufát találta el, de az egyenlítés továbbra sem akart összejönni. A 61. percben aztán megtört a jég, Lucas Vazquez 7 méterről a kapuba vágta az elé kerülő labdát. A 75. percben a csereként beálló Alaba az első labdaérintéséből gyönyörű szabadrúgásgólt varázsolt a kapuba, megfordította a meccset a címvédő.

A folytatásban akadt még helyzet mindkét oldalon, de újabb gól már nem esett, a Real Madrid 2-1-es győzelemmel kezdte a La Liga 2022/2023-as szezonját.