Erik Ten Hag megvédte a kétszer is óriásit hibázó David De Geát

fbl Horizontal
Brentford's French midfielder Bryan Mbeumo (C) shoots past Manchester United's Spanish goalkeeper David de Gea to score their fourth goal during the English Premier League football match between Brentford and Manchester United at Brentford Community Stadium in London on August 13, 2022. (Photo by Ian Kington / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Kivételesen a kapus David De Geának is komoly szerepe volt a Manchester United vereségében, de a csapat edzője, Erik ten Hag továbbra is bízik benne.

A 31 éves kapus 2011 óta a Manchester United játékosa, és évek óta a gyengén szereplő csapat egyetlen olyan játékosa, aki képes hosszabb távon is magas minőségen teljesíteni, nem véletlenül választották meg a szezon legjobbjának is.

A Brentford elleni szombati megaláztatás (4-0-ra kapott ki a MU) során azonban ő lett a negatív főszereplő: két gólnál is komoly hibát vétett. Erik ten Hag azonban továbbra is hisz benne, hogy De Gea képes lesz alkalmazkodni ahhoz a több labdaérintést követelő játékhoz, amit ő szeretne látni.

"Hiszem, hogy képes erre. A második gól valóban egyértelműen az ő hibája volt, de láttam már tőle edzésen, hogy képes a hasonló helyzeteket megoldani" - mondta a holland edző a találkozó után, aki nem szeretett volna ugyanitt további esetleges átigazolásokról beszélni.

De Gea védelmében egyébként azt is el kell mondani, hogy a lefújás után maga ment oda meccset közvetítő stábhoz, hogy nyilatkozni szeretne, hogy bocsánatot kérhessen a MU-t elkísérő szurkolóktól.