A FIFA felfüggesztette az indiai szövetséget

Horizontal LOGO ILLUSTRATION FOOTBALL FIFA
A picture shows the FIFA logo during a press conference held by the president of the football's governing body at the FIFA Executive Football Summit on February 15, 2019 in Istanbul. (Photo by OZAN KOSE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felfüggesztette az indiai szövetség (AIFF) tagságát harmadik fél indokolatlan befolyása miatt.

A FIFA hétfőn késő este azt közölte, hogy súlyosan megsértette az alapszabályát az indiai ifjúsági és sportminisztérium, mivel felállított egy bizottságot, amely átvette az AIFF végrehajtó bizottságának hatáskörét.

A felfüggesztés azonnal hatályba lépett, és veszélyezteti az október 11-30. közötti időszakra tervezett U17-es női világbajnokság megrendezését Indiában, de a FIFA "folyamatosan konstruktív kapcsolatban áll az indiai ifjúsági és sportminisztériummal, és reméli, hogy pozitív kimenetele lesz az ügynek".

A FIFA hangsúlyozta, a felfüggesztést feloldja, amint az AIFF vezetősége visszakapja a szervezet irányítását és a napi ügyek intézését.

Az indiai legfelsőbb bírósága májusban feloszlatta az AIFF-et, háromtagú bizottságot nevezett ki a szövetség alapszabályának módosítására és az új tisztségviselők választásának megszervezésére.