Vágólapra másolva!
Hajnal Tamás, a Ferencváros labdarúgócsapatának sportigazgatója bizakodva várja a csütörtöki, Shamrock Rovers elleni Európa-liga-selejtezőt, s kiemelte, a zöld-fehéreknek nem is lehet más céljuk, mint a továbbjutás.

A sportvezető hétfőn az M1-nek adott interjút, melyben beszélt többek között az FTC Qarabag elleni Bajnokok Ligája-kieséséről is.

„Természetesen továbbra is fáj a BL-búcsú, az egy csalódás volt. Nagy vágyunk volt, hogy újra a Bajnokok Ligájában szerepelhessünk, de pont ez a labdarúgásnak a szépsége, nagyon gyorsan jön a következő feladat. Ez a nagy kihívás is ilyenkor, hogy a játékosok fejben milyen gyorsan tudják feldolgozni és az új feladatokra koncentrálni. Egészen novemberig sorozatban jönnek a találkozók, nagyon nehéz az edzéseken hibákat korrigálni, emiatt

kiemelten fontos, hogy a játékosok mentálisan a lehető legjobb állapotban legyenek, és az ilyen kudarcokból is gyorsan fel tudjunk állni."

A Qarabag elleni kiesés már a múlt, előre kell tekinteni Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az M4 Sport beszámolója szerint a sportvezető hozzátette, nem könnyű a főtáblára jutás, ehhez mindennek össze kell jönnie.

„Óriási kihívás BL-főtáblára kerülni, főleg nyár elején indulva, amikor még a bajnokság el sem kezdődött, néhány riválisunk ilyenkor már ritmusba jön. Ezt tudjuk, az elmúlt években szereztünk némi tapasztalatot, de ez minden csapat számára nehézség, nincs is olyan együttes, amely rendszeresen meg tudná ezt oldani. Az,

hogy ez összejöjjön, tényleg fantasztikus teljesítményre van szükség, illetve szerencsére és megfelelő sorsolásra. Most ez nem sikerült, de nagy célunk, hogy ott legyünk az Európa-liga csoportkörében."

Hajnal kiemelte: nem szabad olyan célokat kitűzni maguk elé, melyek elérése kis túlzással lehetetlen lenne.

„A nagy elvárásokkal nincs probléma, a szurkolók ilyenek és mi is a legnagyobb célokat tűzzük ki magunk elé, de nem szabad elfelejteni, hogy az elért sikereket értékelni tudjuk és meg tudjuk ünnepelni – úgy gondolom, a Ferencváros és a magyar válogatott is olyan diadalokat tudhat maga mögött az elmúlt évekből, amik a magyar futballt olyan polcra helyezték vissza, ahol igenis újra számításba vesznek minket. Tudjuk,

mert az rossz hangulatot fog eredményezni."

A sportigazgató szót ejtett a Shamrock Rovers elleni El-playoffkörről is.

„Tudjuk, mi vagyunk ennek a párharcnak a favoritjai, nagyon fontos lesz, hogy ezt mentálisan fel tudjuk dolgozni. A két meccsen nem is lehet más a célunk, minthogy bejussunk az Európa-liga csoportkörébe,

szóval ebben a helyzetben fel kell vállalnunk ezt. Azt is tudjuk, hogy kellemetlen, brit stílust képviselő, fizikális futballt képvisel a Shamrock Rovers, erre készülnünk kell, nem belemenni a stílusukba, hanem a mi képességeinket kihasználva kell bejutnunk az El csoportkörébe."

Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója szerint még lehet változás a Fradi keretében Forrás: fradi.hu

Hajnal az átigazolási időszak hajrájával kapcsolatban annyit árult el, elképzelhető még változás a zöld-fehérek keretében.

„Mindig célunk, hogy a keret minél hamarabb kész legyen, s utána már csak kisebb változtatásokat kelljen eszközölni, ezt nagyrészt idén is meg tudtuk valósítani,

vannak azonban még olyan dolgok a háttérben, amik bizonyos változtatásokra kényszeríthetnek minket, ez a következő két hétben izgalmas periódus lesz erre vonatkozóan. Ez egyénileg értendő, hiszen a futballistáink felé az elmúlt években megnőtt az érdeklődés, akadnak, akikért jelenleg is vannak ajánlataink, meglátjuk, ezek módosításokra késztetnek-e minket.

Vannak pletykák, amiknek van valóságalapjuk, akadnak, amiknek nincsen, ezekbe most nem szeretnék mélyebben belemenni."

A Ferencváros-Shamrock Rovers Európa-liga-selejtező 18.30-kor kezdődik majd csütörtökön.