Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a hivatalos oldalán tette közzé a Ferencváros Európa-liga playoff-körre nevezett keretét. Sztanyiszlav Csercseszov a Qarabag elleni BL-párharchoz képest két helyen is kénytelen volt változtatni a sérülések miatt.

A Ferencváros csütörtökön 18.30-tól a Groupama Arénában fogadja az ír bajnok Shamrock Roverst, majd egy héttel később idegenben szerepel az Európa-ligában. Kényszerből két kulcsjátékos, Kristoffer Zachariassen és Samy Mmaee kikerült a keretből, helyükre Henry Wingo és Xavier Mercier került be.

Mindkét játékos hiánya fájó lehet a Fradinak, Zachariassen a Slovan Bratislava ellen mindkét meccsen gólt szerzett, majd eldöntötte a szezonnyitó bajnokit is a Puskás Akadémia ellen. Samy Mmaee pedig már a Qarabag elleni BL-visszaágón is nagyon hiányzott a védelem közepéből.

Kristoffer Zachariassen sérülés miatt nincs a keretben Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ami a bekerülőket illeti, Henry Wingo nemrég tért vissza a sérüléséből, előbb a Slovan Bratislava elleni budapesti mérkőzésen játszott, majd a MOL Fehérvár ellen 4-0-ra megnyert találkozón kapott csereként 29 percet. Xavier Mercier jó formában van, vasárnap a Fehérvár ellen megszerezte első gólját a Fradiban.

A leadott listán a mérkőzés előtt legfeljebb két helyen lehet módosítani.

A Ferencváros El-kerete:

Kapusok: Bogdán Ádám, Dibusz Dénes
Hátvédek: Adnan Kovacevic, Botka Endre, Eldar Civic, Rasmus Thelander, Mats Knoester, Pászka Lóránd, Henry Wingo
Középpályások: Muhamed Besic, Xavier Mercier, Aissa Laidouni, Anderson Esiti, Stjepan Loncar, Vécsei Bálint
Csatárok: Adama Traoré, Carlos Auzqui, Franck Boli, Marquinhos, Ryan Mmaee, Tokmac Nguen