Gyönyörű gólokkal nyert a Benfica a Dinamo Kijev ellen - videó

Goncalo Ramos, Benfica
Benfica's Portuguese forward Goncalo Ramos celebrates after scoring during the UEFA Champions League third qualifying round first leg football match between SL Benfica and FC Midtjylland at Luz stadium in Lisbon on August 2, 2022. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)
Vágólapra másolva!
A portugál Benfica 2-0-ra legyőzte idegenben az ukrán Dinamo Kijev csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája-playoff első mérkőzésén, ezzel hatalmas lépést tett a csoportkörbe jutás felé.

A portugál együttes már a 9. percben vezetéshez jutott Gilberto hatalmas bombagóljával, majd még a szünet előtt megduplázta előnyét: egy labdaszerzés után a Benfica saját nevelésű támadója, Goncalo Ramos állítgatás nélkül, nagy erővel lőtte a labdát a kapu jobb oldalába a lengyelországi Miejski al. Unii Lubelskiej-stadionban rendezett találkozón.

A 21 éves csatár fantasztikus formában van, ugyanis öt meccs alatt eddig öt gólt szerzett a szezonban, ebből négyet a BL-selejtezőben.

A fordulás után a Dinamo mindent megtett, a hajrában akár egyenlíthetett is volna, de végül még a szépítés sem jött össze az ukránoknak, így a Benfica várhatja kedvezőbb helyzetből a jövő heti lisszaboni visszavágót.

Eredmény, 4. forduló, első mérkőzés:
Dinamo Kijev (ukrán)-Benfica (portugál) (0-2)
Makkabi Haifa (izraeli)-Crvena zvezda (szerb) 3-2 (1-2)