Társoldalunk:

Elképesztően sok jegyet adtak már el a katari foci-vb-re

2022.08.18. 16:14

Kevesebb mint száz nappal a katari labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt 2,45 millió jegy talált gazdára - tudatta a sportági világszövetség (FIFA).

A szervezők csütörtöki összegzése szerint több mint félmillió jegyet a július 5. és 16. közötti értékesítési időszakban adtak el.

A legtöbb belépő a csoportkör mérkőzéseire, köztük a Kamerun-Brazília, a Brazília-Szerbia, a Portugália-Uruguay, a Costa Rica-Németország és az Ausztrália-Dánia mérkőzésekre kelt el. A vevők zömét Katar, Szaúd-Arábia, az Egyesült Államok, Mexikó, az Egyesült Arab Emírségek, Anglia, Argentína, Brazília, Wales, Ausztrália, Franciaország és Németország adja.

Közel két és fél millió jegy kelt már el a katari-vb-reForrás: Twitter

A következő értékesítési szakasz indulási dátumát szeptember végén jelentik be - közölte a FIFA.

A világbajnokság egy nappal korábban kezdődik az eredetileg tervezettnél, a nyitóceremóniára még azelőtt kerül sor, hogy a rendező nemzet november 20-án, vasárnap Ecuador ellen megkezdi a tornát. A katari lesz az első futball-vb, amelyet a Közel-Keleten rendeznek, és a szokásos június-júliusi időpont helyett késő őszre tolták el, hogy elkerüljék a régióra jellemző hőséget.