Társoldalunk:

Új megmentőben bíznak a Manchester United szurkolói

2022.08.18. 10:01

Sir Jim Ratcliffe, Nagy-Britannia leggazdagabb embere szeretné megvásárolni a Manchester United csapatát - erősítette meg a Timesnak az üzletember szóvivője.

A 69 éves (font)milliárdos első körben egy kisebb részvénycsomagra csaphatna le, amitől a hírek szerint megválna a jelenlegi tulajdonos, az amerikai Glazer család.

„Ha a klub eladó, Jim határozottan ott van a lehetséges vevők között. Ha ilyesmi lehetséges, akkor nyitottak lennénk egy hosszabb távú megvételre is" – mondta a szóvivő.

Jim Ratcliffe csaphat le a manchesteri focicsapatraForrás: AFP/Valery Hache

A Manchester United két forduló után utolsó az angol bajnokságban, de nem csak emiatt haragszanak a szurkolók a jelenlegi tulajdonosokra. A drukkerek a klub eladása óta kisebb-nagyobb demonstrációkat szerveznek a tulajdonosok ellen, amiért inkább csak befektetésnek tekintenek szeretett csapatukra, és nem forgatnak vissza elegendő pénzt a csapat fejlesztésébe.

A szurkolók arra készülnek, hogy a hétfői, Liverpool elleni bajnokira a lehető legkevesebb szurkoló menjen majd ki az Old Traffordra.

Ratcliffe az Ineos cég többségi tulajdonosa, gyerekkora óta United-szurkoló. Övé a francia Nice focicsapata, a svájci Lausanne-Sport és az Ineos Grenadiers kerékpáros csapat is.