Új megmentőben bíznak a Manchester United szurkolói

celebrity charity Horizontal
British INEOS Group chairman Jim Ratcliffe poses upon his arrival for the 73rd edition of the Red Cross Gala at the Casino in Monte Carlo on July 18, 2022. (Photo by Valery HACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
Sir Jim Ratcliffe, Nagy-Britannia leggazdagabb embere szeretné megvásárolni a Manchester United csapatát - erősítette meg a Timesnak az üzletember szóvivője.

A 69 éves (font)milliárdos első körben egy kisebb részvénycsomagra csaphatna le, amitől a hírek szerint megválna a jelenlegi tulajdonos, az amerikai Glazer család.

„Ha a klub eladó, Jim határozottan ott van a lehetséges vevők között. Ha ilyesmi lehetséges, akkor nyitottak lennénk egy hosszabb távú megvételre is" – mondta a szóvivő.

Jim Ratcliffe csaphat le a manchesteri focicsapatra Forrás: AFP/Valery Hache

A Manchester United két forduló után utolsó az angol bajnokságban, de nem csak emiatt haragszanak a szurkolók a jelenlegi tulajdonosokra. A drukkerek a klub eladása óta kisebb-nagyobb demonstrációkat szerveznek a tulajdonosok ellen, amiért inkább csak befektetésnek tekintenek szeretett csapatukra, és nem forgatnak vissza elegendő pénzt a csapat fejlesztésébe.

A szurkolók arra készülnek, hogy a hétfői, Liverpool elleni bajnokira a lehető legkevesebb szurkoló menjen majd ki az Old Traffordra.

Ratcliffe az Ineos cég többségi tulajdonosa, gyerekkora óta United-szurkoló. Övé a francia Nice focicsapata, a svájci Lausanne-Sport és az Ineos Grenadiers kerékpáros csapat is.