Társoldalunk:

Ronaldo menne, de a német sztárcsapat nem kér belőle

2022.08.19. 10:20

Hiába menne, a Borussia Dortmund nem tart igényt Cristiano Ronaldóra, és ennek nyomós oka van a németek szempontjából.

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek Cristiano Ronaldo esetleges klubváltása körül. Szinte egész nyáron téma volt, hogy az ötszörös aranylabdás egy szezon után ismét távozik a Manchester Unitedtól, ügynöke Jorge Mendes állítólag fél Európát bejárta, hogy csapatot találjon neki, ehhez képest még midig az angol csapatnál van.

A Bild információi szerint Ronaldo legfrissebb célpontja a német bajnoki ezüstérmes Borussia Dortmund, és ügynökén keresztül jelezte is a sárga-feketéknek, hogy nagyon szívesen lenne a klub játékosa, írja egy a Borussiához közel álló forrás.

Már maga Ronaldo sem érti, hogy miért nem kell senkinekForrás: AFP/Ian Kington

Dortmundban azonban határozott álláspontot képviselnek: a 37 éves sztár nem fér bele az elképzeléseikbe, és pláne nem fér bele a klub gazdálkodásába. 350 ezer euró körül heti fizetése ugyanis több mint duplája a legjobban kereső dortmundi játékos bérének is, a BVB pedig nem tud és nem is akar ennyit fizetni senkinek.

A BVB ugyan egyelőre nem számíthat a nyáron szerződtetett Sebastian Hallerre, akit hererákkal kezelnek, de már szerződtették a helyettesítésére Anthony Modestét, ami nyilván olcsóbb, és nem biztos, hogy kevésbé hatékony megoldás a klub részéről.

Ronaldót a Bayern München, a Chelsea, a Juventus és az Atlético Madrid után újabb sztárcsapat kosarazta ki, azaz nagyon úgy fest, hogy le kell mondania a BL-szereplésről, és ebben az idényben csak az Európa-ligában mutathatja meg kivételes tudását.