Társoldalunk:

Szalai Ádámot támadja a korábbi svájci válogatott csatár

2022.08.19. 11:04

Kőkemény kritikát kapott a svájci élvonalban szereplő, de a szezont nagyon gyengén kezdő FC Basel magyar válogatott csatára, Szalai Ádám.

Négy forduló után három döntetlennel és egy vereséggel csupán a nyolcadik helyen áll a tízcsapatos svájci élvonalban az előző idény ezüstérmese. A csapat ráadásul mindössze két gólt szerzett Burger és Ndoye révén.

Ezek alapján fogalmazott meg éles kritikát a csapattal és különösen annak támadóival szemben a korábbi 64-szeres svájci válogatott Kubilay Türkyilmaz, aki Szalai Ádámot sem kímélte kirohanása során.

"Egyszerűen nincs olyan játékosuk, aki képes gólt lőni. A sok csatár közül senki sem érzi a kaput. Szalai, a gólgarancia? Hogy el ne nevessem magam! Legutóbb kilenc éve jutott tíz gól fölé egy szezonban. Mielőtt Bázelbe szerződött, Mainzban két és fél év alatt háromszor szerzett gólt a Bundesligában. Csak a válogatottban jó a mérlege a 84 mérkőzésen 25 góllal" - mondta Türkyilmaz, aki arra nem tért ki, hogy az előző bajnokságot tízpontos előnnyel nyerő (az utolsó forudlókban már teljesen kiengedő) FC Zürich öt meccset játszva 2 ponttal és 1-10-es gólkülönbséggel utolsó a tabellán.