Döbbenetes pénzt keres Casemiro Manchesterben, de a Liverpool ellen nem játszhat

fbl Horizontal
Brazil's Casemiro (front) and Peru's Renato Tapia head for the ball during their 2022 FIFA World Cup South American qualifier football match at the National Stadium in Lima, on October 13, 2020, amid the COVID-19 novel coronavirus pandemic. (Photo by Paolo AGUILAR / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Péntek éjszaka a Manchester United hivatalosan is bejelentette a brazil Casemiro átigazolását. Az új szerzemény szombaton repül Angliába, de a hétfő esti Manchester United-Liverpool mérkőzésen még nem léphet pályára.

A 30 éves brazil játékossal négy évre szóló szerződést kötött a Manchester United, ami egy évvel meghosszabbítható. A bemutatkozása azonban késik, mivel nem sikerült még regisztrálni őt Angliában. Ezért nem a Liverpool, hanem a Southampton elleni Premier League-mérkőzésen mutatkozhat majd be új csapatában.

Casemiro a manchesteri klub harmadik legjobban kereső játékosa lesz.

Sajtóértesülések szerint a sztár heti fizetése 350 ezer angol font lesz majd. Nála többet csak a klubtól minden körülmények között távozni készülő Cristiano Ronaldo és a kapus David de Gea keres. Ronaldo heti fizetése 480 ezer angol font, David de Gea pedig heti 375 ezer fontot keres. A Real Madrid 70 millió eurót keresett azzal, hogy elengedte a brazilt, akinek a szerződése 2025-ig volt érvényes Madridban. Ez a 70 millió euró a Real Madrid történetének harmadik legdrágább átigazolási díja volt.

Casemiro átigazolása azért is volt fontos a Manchester Unitednek, mert a csapat borzalmasan kezdte az idényt és az első két fordulóban vereséget szenvedett.

A védekező középpályás 2013 áprilisában mutatkozott be a Real Madridban, amelyben azóta 336 mérkőzésen szerepelt.

A csapattal az öt BL-siker mellett a spanyol bajnokságot, a spanyol szuperkupát, az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot egyaránt háromszor, a spanyol Király Kupát egyszer nyerte meg úgy, hogy minden idényben alapember volt.

Profi karrierje során több mint ötszáz mérkőzésen lépett már pályára, ebből 63 alkalommal a brazil válogatottban szerepelt.

Forrás