Vágólapra másolva!
A magyar bajnok Ferencváros a szerb Crvena zvezdával, a francia AS Monacóval és a török Trabzonsporral került egy csoportba a labdarúgó Európa-liga isztambuli sorsolásán. A sorsolás után Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója és Hajnal Tamás sportigazgató értékelte az ellenfeleket a klub honlapjának.

„Azt gondolom, hogy ez egy kiegyenlített csoport. Bár most elkerültük a kiugró klubokat, ezúttal is nagyon jó csapatok ellen játszhatunk majd. Azt is látni kell, hogy a Monacón kívül mindhárom másik csapat bajnokként érkezik majd, szóval nehéz feladatunk lesz. Érezhető, hogy az UEFA Európa Konferencia Liga létrejöttével az Európa Liga megerősödött, most is több, Bajnokok Ligája-szintű csoport is kialakult.

– mondta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

Orosz Pál az FTC Zrt. vezérigazgatója Fotó: Polyák Attila - Origo

„Nagy kihívás lesz. Kétségtelenül erős csoport a mienk, főleg, hogy

Izgalmas meccsek előtt állunk, de mindenképpen szeretnénk felnőni a feladathoz" – tette hozzá Hajnal Tamás.

A mérkőzések hivatalos időpontjairól az Európai Labdarúgó Szövetség később hoz döntést. Ugyanakkor az UEFA előzetesen kijelölte a tervezett meccsnapokat, amelyek a következőek:

1. játéknap: szeptember 8.
2. játéknap: szeptember 15.
3. játéknap: október 6.
4. játéknap: október 13.
5. játéknap: október 27.
6. játéknap: november 3.

A nyolc négycsapatos csoportból az elsők a nyolcaddöntőbe jutnak, míg a második helyezettek a Bajnokok Ligájából érkező nyolc csoportharmadikkal találkoznak majd a 16 közé jutásért, onnantól pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódik a sorozat.

A nemzetközi kupaszereplés a csoportharmadikok számára sem ér véget, ezek a csapatok ugyanis a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszába kerülnek át.