Vágólapra másolva!
A MOL Fehérvár a hivatalos honlapján bejelentette, hogy leigazolta az FC Dallas nyolcszoros magyar válogatott focistáját, Schön Szabolcsot.

A 21 éves szélső a Honvéd akadémiáján nevelkedett, majd egészen fiatalon a világhírű Ajaxba igazolt. A holland utánpótlásban 36 meccsen három gólt szerzett és hét gólpasszt osztott ki, pályára lépett az ifjúsági Bajnokok Ligájában is. Hollandiából 2019-ben az MTK-hoz került, ahol két és fél szezon alatt 62 tétmeccsen 16 gól és 11 gólpasszt jegyzett. Az elmúlt másfél évben az észak-amerikai bajnokságban (MLS) szereplő FC Dallas játékosa volt, a texasi csapatban 26 mérkőzésen 7 gólpasszt jegyzett.

Schön a magyar utánpótlás-válogatottaknak folyamatosan tagja volt, játszott U17-es Európa-bajnokságon is, a felnőtteknél pedig már Marco Rossi irányítása alatt mutatkozott be a tavaly nyári Eb előtt. A kontinenstornán két meccsen lépett pályára. Gólt ugyan még nem szerzett a nemzeti csapatban, de fiatal kora ellenére már nyolc alkalommal húzhatta magára a címeres mezt.

Fiola Attilát és Nego Loicot a válogatottból jól ismerem, velük eddig is tartottam a kapcsolatot, ez is segíthet majd a beilleszkedésben. Szeretnék gyorsan edzésbe állni és minél hamarabb bemutatkozni Vidi-mezben! - nyilatkozta a szerződés aláírása után Schön Szabolcs, aki a 7-es mezben fog szerepelni új csapatában.

A fehérvári klub bejelentése szerint Schön három éves szerződést írt alá.

Schön Szabolcs a Mol Fehérvárhoz igazolt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Friso Gentsch

"Schön Szabit már régóta szerettük volna leigazolni, örülök, hogy a mai naptól Vidi-játékosként köszönthetjük!

Szabolcsot nagyon értékes játékosnak tartjuk, nem véletlenül tagja a válogatott keretnek sem, vele még tovább nő a magyar kontingens száma a Vidiben.

Az sem mellékes szempont, hogy Michael Boris az MTK-ból ismeri Szabit, jól dolgoztak együtt a kék-fehéreknél is, most az ő érkezésével vezetőedzőnk variációs lehetőségei is bővültek a jövőre nézve" - mondta a Mol Fehérvár sportigazgatója, Sallói István.