Vukmir kirúgása után is szenved a Diósgyőr

A Diósgyőr kiszenvedte a győzelmet a Kazincbarcika ellen az NB II-ben
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 6. fordulójában az edzőváltáson átesett Diósgyőr a korábbi válogatott Koman Vladimir hajárban lőtt góljával 1-0-ra legyőzte a Kazincbarcika csapatát.

A miskolci klubnál kedd délután döntöttek úgy, hogy azonnali hatállyal szerződést bontanak a csapat edzőjével, Dragan Vukmirral. A szerb szakember az előző szezonban a remekül szereplő Szeged edzője volt, azonban április elején lemondott, ugyanis visszautasíthatatlan ajánlatot kapott csapata egyik legnagyobb riválisától, a szintén feljutásért harcoló Diósgyőrtől.

Vukmir klubváltása után a miskolci szurkolók nagy része elítélte a szerb edzőt és a diósgyőri klubvezetést, amiért pont a bajnokság hajrájában gyengítették meg az ellenfelet.

Dragan Vukmir 12 meccset élt meg a diósgyőri kispadon Forrás: dvtk.hu

A miskolci csapat azonban Vukmirral sem tudta kiharcolni a feljutást, az idei szezont pedig pocsékul kezdte. A DVTK az idei szezonban két mérkőzést nyert, hármat pedig elveszített, így Dragan Vukmirnak 12 meccs után távoznia kellett a csapattól, a tabella 13. helyén álló csapatot pedig ifjabb Szergej Kuznyecov vette át.

Az ukrán nemzetiségű, de magyar állampolgárságú szakember csütörtökon már edzést vezényelt, a klub honlapjának adott interjúban pedig hangsúlyozta, hogy a játékosok remekül dolgoztak a meccs előtti napokban.

Kuznyecov a meccs előtt fogadkozott, hogy nagyon motivált lesz az összes játékos, és annyit kért a szurkolóktól, hogy minél többen jöjjenek ki a stadionba, és támogassák a csapatot, mert annál több energiával játszanak a labdarúgók.

Ifjabb Szergej Kuznyecov lett a DVTK edzője Forrás: dvtk.eu

A Diósgyőr az első félidőben nagy mezőnyfölényben játszott a második helyen álló Kazincbarcika ellen, a vezetést azonban nem tudta megszerezni, ráadásul a korábbi magyar válogatott Könyves Norbertet is elveszítette, akit a 35. percben kellett lecserélni sérülés miatt. A második játékrészben is a DVTK támadott, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani a miskolci csapat.

Amikor már úgy tűnt, marad a gólnélküli döntetlen, a 83. percben megvillant a korábbi magyar válogatott Koman Vladimir.

Jobb oldali szöglet után rossz helyre szabadítottak fel a kazincbarcikai védők, a 36-szoros válogatott középpályás pedig 17 méterről a kapu bal oldalába lett, amivel a Diósgyőr fontos három pontot szerzett.

Merkantil Bank Liga NB II, 6. forduló:
Diósgyőri VTK-Kolorcity Kazincbarcika SC 1-0 (0-0)
ETO FC Győr-Tiszakécskei LC 2-0 (0-0)
HR-Rent Kozármisleny - Gyirmót FC Győr 0-1 (0-0)
Békéscsaba 1912 Előre-Dorogi FC 0-0
Budafoki MTE-Szentlőrinc 1-1 (1-1)
Aqvital FC Csákvár-Pécsi MFC 0-0
Szombathelyi Haladás-Soroksár SC 1-1 (0-1)
Credobus Mosonmagyaróvár-MTK Budapest 0-6 (0-5)
Nyíregyháza Spartacus FC-FC Ajka 1-1 (1-1)

Az élcsoport: 1. MTK Budapest 16 pont, 2. Gyirmót 13, 3. Kazincbarcika 12