Saját testvére zsarolta és fegyverrel fenyegette a világbajnok focistát

Horizontal FOOTBALL COUPE DU MONDE JOIE PLAN RAPPROCHE MEDAILLE D'OR DOIGT POINTE PLUIE HEADSHOT
France's midfielder Paul Pogba celebrates with his medal after the Russia 2018 World Cup final football match between France and Croatia at the Luzhniki Stadium in Moscow on July 15, 2018. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő történetet hozott nyilvánosságra a világbajnok labdarúgó, Paul Pogba. A francia válogatott játékos szerint saját testvére vezette azt a bűnbandát, amely gépfegyverrel megfenyegette és zsarolta őt. Pogba testvére - természetesen - mindent tagad.

A brit és a francia lapok egyaránt vezető hírben számolnak be erről a történetről. Paul Pogba azt állította, hogy az a bűnbanda, amelynek saját testvére is tagja volt, 11 millió angol fontot követelt tőle. A

29 éves játékos azt állította, hogy a társaság 13 évre visszamenően kérte tőle ezt az összeget, amelyet védelmi pénznek neveztek. A francia hatóságok megkezdték az ügy kivizsgálását.

Pogba azt is elmondta, hogy a bűnbanda az év elején Párizs egyik külvárosába, Lagny-sur-Marne-be hurcolta őt. Két gépkarabéllyal felfegyverzett csuklyás férfi volt az elkövető, de a csoportban feltűntek a futballista gyerekkori barátai is. Ezek az emberek azt kérték számon a világbajnokon, hogy gazdag sportolóként egyáltalán nem segítette őket anyagilag az elmúlt években.

Paul Pogba azt állítja, hogy fegyverrel fenyegették és megzsarolták őt Forrás: AFP/Michael Regan

A két fegyveres azt állította, hogy az elmúlt 13 évben diszkréten, szinte láthatatlanul védték Pogbát, aki erről semmit sem tudott. A francia játékos azt mondta a rendőröknek, hogy idén több alkalommal is látta a bűnbanda egy-egy tagját Torinóban. Állítása szerint ő mindig is igyekezett segíteni azokon a barátain, akik közel álltak hozzá. Ugyanakkor az egyiküket valóban kirúgta manchesteri házából, miután rájött, hogy a barát 200 ezer eurót lopott el tőle.

A hihetetlennek tűnő ügy egyik főszereplője Paul Pogba egyik testvére, Mathias, akit - Paul Pogba szerint - benne van a bűnszövetkezetben. Mathias Pogba minden vádat letagadott. Egy - a közösségi média felületére feltöltött - videójában azt mondta: elképesztő információi vannak saját testvéréről, valamint a PSG-ben focizó Mbappéról is, amelyeket hamarosan nyilvánosságra fog hozni.

Forrás