Vágólapra másolva!
Pierre-Emerick Aubameyang, az FC Barcelona gaboni támadója a Premier League-ben szereplő Chelsea játékosa lesz.

A 33 éves támadó januárban került a katalán csapathoz miután a sorozatos botrányai miatt szerződést bontott vele az Arsenal. Aubameyang remekül játszott tavasszal, minden sorozatot figyelembe véve 23 meccsen 13 gólt lőtt a Barcelonában.

Nyáron azonban a katalán csapat leigazolta a lengyel Robert Lewandowskit, ráadásul Ansu Fati felépülésével Aubameyang teljesen köröm kívülre került, így kapóra jött neki a csatárgondokkal küszködő londoni csapat hívása, ráadásul újra együtt dolgozhat majd a korábbi dortmundi edzőjével, Thomas Tuchellel.

Aubameyang fél év után távozik Barcelonából Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

A gaboni támadó repülőgépe délután ötkor landol Londonban, majd az orvosi vizsgálat után aláírja a 2+1 éves szerződését.

A Chelsea állítólag 14 millió eurót fizet Aubameyangért, mellé pedig postázza a spanyol válogatott balhátvédet, Marcos Alonsót, aki szintén hároméves szerződést írhat alá a Barcelonával.

Aubameyang egyébként még hetekig nem játszhat, ugyanis hétfőn hajnalban négy férfi tört be a házába, és vascsövekkel megtámadták őt és a feleségét. A legfrissebb hírek szerint Aubameyangnak a támadásban eltört az állkapcsa, így legalább egy hónapig nem futballozhat.