Kiütötték az argentin sztárcsapatot, megint brazil döntő lehet a Libertadores Kupában

Horizontal
Flamengo's Brazilian forward Pedro celebrates after scoring against Velez Sarsfield during their Copa Libertadores first leg semifinal football match between Velez Sarsfield and Flamengo, at the Jose Amalfitani stadium, in Buenos Aires, on August 31, 2022. (Photo by LUIS ROBAYO / AFP)
Vágólapra másolva!
Sorozatban harmadszor is brazil döntő lehet a Libertadores Kupában, a dél-amerikai klubfutball legrangosabb sorozatában.

A riói Flamengo szerdán 4-0-ra verte Buenos Airesben az argentin Velez Sarsfieldet úgy, hogy Pedro mesterhármast ért el, mellette pedig még Everton Ribeiro talált a vendégek kapujába.

A másik - teljesen brazil - párosításban a címvédő Palmeiras 1-0-ra kikapott Alex Santana találatával az Athletico Paranaense vendégeként Curitibában, de így is esélyesebbnek tűnik a döntőbe jutásra. Már csak azért is, mert kedden még csak az első vereségét szenvedte el a sorozatban.

Ha mindkét párharcban a papírforma érvényesül, a tavalyi döntő felállása ismétlődhet meg október 29-én az ecuadori Guayaquilben.