Vágólapra másolva!
Vasárnap este a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában a bajnoki címvédő Ferencváros a 236. bajnoki derbin találkozott az Újpest csapatával a Szusza Ferenc Stadionban. Sokan kiélezett rangadót vártak, azonban Sztanyiszlav Csercseszov csapata már az első félidőben négygólos előnybe került, és végül 6-0-s győzelmet aratott. A kiütés után Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a hivatalos Facebook-oldalán szúrt oda az ősi rivális Újpestnek.

Mint ismert, 2010. szeptember 11-én az Újpest 6-0-ra legyőzte a Fradit a Szusza Ferenc Stadionban, ennek tiszteletére pedig a klub megváltoztatta "6nullra" a hazai mérkőzések előtt megjelenő, ingyenes szurkolói magazin nevét.

– írta a kép mellé Kubatov Gábor, a Fradi elnöke, aki arra utalt, hogy az Újpest legyőzése előtt a Fradi a Slovannak is visszavágott a 30 évvel ezelőtti 4-1-es BL-vereségért.

Ez volt a 236. bajnoki derbi, a Ferencváros a 113. sikérét aratta, az Újpest 61 győzelemnél tart, 62-szer pedig döntetlennel zártak a felek.

A Ferencváros sorozatban a 11. alkalommal nyerte a rangadót, az Újpest pályaválasztásával ez volt a legnagyobb arányú vendég győzelem, 1907-ben szintén 6-0-ra, 1910-ben pedig 7-1-re győzött idegenben a Ferencváros.