Vágólapra másolva!
Hétfőn kora este az UEFA közzétette a Ferencváros Európa-liga csoportkörre benevezett játékosainak névsorát. Sztanyiszlav Csercseszov ezzel a kerettel igyekszik továbbjutni a csoportból.

A megsérülő Rasmus Thelander mellett a sérülés miatt sokat kihagyó magyar válogatott középpályás, Sigér Dávid sem került be a keretbe. Amelyből ugyancsak kimaradt Giorgi Haraisvili, a szezont jól kezdő Carlos Auzqui, valamint Zseljko Gavrics és Stjepan Loncar is.

A kereten változtatni majd csak a csoportkör végén lesz lehetőség, amikor három új játékost lehet nevezni, de a listán szereplő játékosok száma akkor sem haladhatja meg a 25-öt (a nyolc, kötelezően nevezendő saját nevelésűnek számító játékossal együtt). Amennyiben két A-listás kapus sérült vagy beteg, akkor a helyükre – a megfelelő orvosi igazolások benyújtása után – lehet új kapust nevezni.

Februárban olyan labdarúgót is lehet majd nevezni, aki pályára lépett már az idényben európai kupamérkőzésen egy másik egyesület színeiben.

A Ferencváros Európa-liga kerete:
Kapusok: Dibusz Dénes, Bogdán Ádám
Védők: Henry Wingo, Botka Endre, Samy Mmaee, Mats Knoester, Adnan Kovacevic, Pászka Lóránd, Eldar Civic
Középpályások: Muhamed Besic, Xavier Mercier, Anderson Esiti, Vécsei Bálint, Aissa Laidouni, Amer Gojak
Támadók: Tokmac Nguen, Adama Traoré, Kristoffer Zachariassen, Marquinhos, Franck Boli, Ryan Mmaee

B-lista: Mergl Szabolcs, Őri Levente, Kovács Marcell (kapusok), Nagy Olivér, Kaján Norbert, Damir Redzic, Lisztes Krisztián (mezőnyjátékosok)

A H csoportban szereplő Ferencváros csütörtökön 21 órakor kezdi meg szereplését, amikor a török bajnok Trabzonspor csapatát fogadja a Groupama Arénában. A magyar bajnok még a francia AS Monacóval és a szerb Crvena zvezdával van egy csoportban.