A Fradi hőse az Origónak: Végig úgy éreztük, mintha hazai pályán lennénk

fbl Horizontal
Ferencvaros' Hungarian midfielder Balint Vecsei celebrates after opening the scoring during the UEFA Europa League Group H group stage football match between AS Monaco and Ferencvaros TC at the Louis II Stadium (Stade Louis II) in the Principality of Monaco on September 15, 2022. (Photo by NICOLAS TUCAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Miután a Ferencváros újabb nagyszerű teljesítménnyel idegenben verte 1-0-ra a francia bajnokság bronzérmesét, a Monacót, a két meccs után hat ponttal a H csoport élén várja az októberi folytatást. A találkozó után természetesen boldog és elégedett játékosokkal beszélgettünk.

A leginkább elégedett Vécsei Bálint lehetett, aki a 63. percben lépett pályára, majd bő negyedórával később megszerezte a találkozó egyetlen, a Fradi győzelmét jelentő gólját.

Nem volt annyira intenzív meccs, mint, ahogy arra számítottunk, mindkét csapatnak volt helye játszani, kontrákat vezetni. A meccs végén jól cseréltek, veszélyesebbek lettek, de ezt az időszakot is jól kezeltük" – válaszolta a magyar válogatott középpályás, amikor a mérkőzés értékelésére kértük.

A góljáról elmondta, hogy, amikor látta, hogy Adama Traoré visszaveszi a labdát a bal lábára, már tudta, hogy ebből lehet egy veszélyes lövés.

„Nagyon örülök, hogy bement, még, ha egy kis szerencsével is. Ahhoz képest, hogy született a gól egész gyorsan lejátszódott minden, amikor láttam, hogy a kapus kicsit késve nyúl érte, már mentem ünnepelni."

Vécsei Bálint talán kiszaladt volna a monacói stadionból, ha az örömittas csapattársak földre nem teperik a győztes gól után Forrás: AFP/Nicolas Tucat

Mintegy nyolcszáz szurkoló, de lehet, hogy még több is kísérte el a Fradit Monacóba, hazai pályát varázsolva a csapatnak a hercegségben.

– válaszolta az Origónak.

Vécsei elmondta, hogy svájci légióskodása idején a Lugan színeiben már rúgott hasonlóan fontos gólt az európai porondon, de ez a találat mindent felülmúl. „Valós esélyünk van, hogy továbbjussunk, hogy szintet lépjünk, hiszen hat ponttal állunk a csoport élén."

Arra a kérdésre, hogy a válogatott szünet után a következő Európa-liga meccsre Belgrádba már esélyesként utazik-e a Fradi, így válaszolt.

– zárta az est hőse.

A csapat másik magyar válogatott mezőnyjátékosa, Botka Endre elismerte, hogy támadásban most kevesebbet nyújtott a Fradi, de ez nem meglepő.

„Azért az látszott, hogy ebben a csapatban jobb képességű focisták vannak, mint a Trabzonban. De végig nagyon türelmesek voltunk, és kivártuk azt az egy esélyt, amiből a gólt rúgtuk. Volt talán egy nagy helyzetük,

– foglalta össze a meccset Botka, aki kiemelte, hogy az egész csapaton érezni a magabiztosságot, és tudják, hogy mindig ott vannak a csapattársak, akik baj esetén segítenek.

Arról, hogy hat ponttal ki lehet-e esni a csoportból Botka óvatosan nyilatkozott, és emlékeztetett rá, hogy anno a Legia Varsó is így kezdett, és mégsem érte meg a tavaszt.

„Nekünk nem szabad ezt a hibát elkövetnünk, hogy azt hisszük, hogy végeztünk.