Vulkánkitörés miatt nem igazolt a Premier League-be Robert Lewandowski

fbl Horizontal
Barcelona's Polish forward Robert Lewandowski celebrates after scoring his team's second goal during the Spanish league football match between Cadiz CF and FC Barcelona at the Nuevo Mirandilla stadium in Cadiz, on September 10, 2022. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP)
Vágólapra másolva!
2010-ben úgy nézett ki, hogy a Blackburn Rovers FC leigazolja a Lech Poznań egyik tehetségét, Robert Lewandowskit. Ezt azonban egy természeti katasztrófa meghiúsította, így a lengyel támadó pályafutása teljesen más fordulatot vett.

A szóbeli megállapodás ugyanis már meg is volt a két fél között, és csak a szerződés aláírása lett volna hátra. Azonban amikor Lewandowski Angliába repült volna, kitört az izlandi Eyjafjallajökull vulkán, amely több hétre leállította a légiforgalmat Európa észak-nyugati részén.

– nyilatkozta a lengyel támadó.

Ugyanis így nem került sor a találkozóra, így az akkor élvonalbeli Blackburn lemaradt a csatárról, és végül a másik két érdeklődő klub – a spanyol Real Zaragoza és a német Borussia Dortmund – közül Jürgen Klopp együttese örülhetett.

Az azóta eltelt tizenkét évben Lewandowski a világ egyik legeredményesebb csatárává vált, aki a Dortmund után a Bayern Münchennel is sorra nyerte a trófeákat, jelenleg pedig a Barcelonánál rúgja folyamatosan a gólokat.

Mindeközben a Blackburn 2012-ben kiesett a Premier League-ből, és noha a harmadosztályt is megjárta egyszer, azóta jellemzően a Championship középmezőnyében zár a nagy hagyományokkal rendelkező klub.

Forrás