A Fradi megint megalázta az Újpestet, őrjöngenek a legendás játékosok

2022.09.22. 17:38

A női labdarúgó Simple Liga 2. fordulójából bepótolt mérkőzésen a bajnoki címvédő FTC-Telekom 16-0-ra legyőzte az újonc Újpest FC-t a Kocsis Sándor Sportközpontban. A találkozó után Nagy László, az Újpesti Dózsa korábbi olimpiai bajnok focistája megrázónak és megalázónak nevezte az eredményt, míg a lila-fehérekkel kilenc bajnoki címet nyerő Tóth András szerint komolytalan játék miatt le kellett volna fújni a meccset.

A 16-s végeredménnyel záruló mérkőzésen Csigi Eszter már az első félidőben négy gólt lőtt, a Fradi pedig hét gólig jutott. A fordulás után a zöld-fehérek nem vettek vissza, további kilenc gólt lőttek és még a játékos-edző Vágó Fanny is betalált kétszer.

„Szerencsére úgy alakultak a dolgok, ahogy elterveztük. Sikerült sok gólt szereznünk, úgyhogy örülünk. Az NB I-ben még sosem rúgtam négy gólt védőként, az utánpótlásban már igen" - értékelt a meccs után a Fradi védője, Csigi Eszter, akinek a vezérletével a zöld-fehérek még gólt sem kaptak az NB I idei szezonjában. „A következő mérkőzéseink nehezebbek lesznek, jobban oda kell majd figyelnünk a védekezésre" - tette hozzá a Fradi játékosa, aki hangsúlyozta, hogy örül annak, hogy végre a női bajnokságban is van Fradi-Újpest derbi.

Az eredmény az Újpestre nézve korántsem hízelgő, azonban azt muszáj meghegyezni, hogy az újpestiek az NB II-ből jutottak fel és amatőr státuszban fociznak, a zöld-fehérek meg a női bajnokság címvédői. Ennek ellenére Nagy László, az Újpesti Dózsa korábbi olimpiai bajnok focistája megrázónak és megalázónak nevezte az eredményt.

„Meglepő és megalázó ez az eredmény. Vízilabdában meg kézilabdában szoktunk látni ilyen eredményeket. Ott sem szép, de fociban nagyon csúnya. Én megértem, hogy a Fradi jó, mi meg gyengék vagyunk, de tíz gól fölé akkor sem lett volna szabad menni. Még ha az emberek többségét nem is érdekli a női foci, az eredmény akkor is rossz fényt vet a klubra. Egy Fradi-Újpest minden szintem presztízscsata, még sakkban is az lenne. Szóval, bárkitől kikapunk tizenhat góllal, az egészen más" - fakadt ki a Blikknek Nagy László, az Újpesti Dózsa olimpiai bajnok labdarúgója.

Nagy László labdarúgó, az olimpiai válogatott edzésénForrás: MTI/Kovács Gyula

Keményebben fogalmazott a 70-es évek Újpestjének másik meghatározó játékosa, a kilencszeres bajnok Tóth András.

Emlékszem, gyerekként játszottam az Újpesti Pamutban, s tizenöt gólos vezetésünk után lefújták a meccse, mert komolytalan volt a játék. Itt is azt kellett volna, csodálom, hogy engedték tovább. Biztos akadtak gondjai az edzőnek, de ennek így nincs értelme. Szomorú, hogy idáig jutott szeretett klubunk. Az Újpest nevét nem lehet, nem szabad így lejáratni" - mondta a 73 éves legenda.

Ajánlataink