A német lapok a vb-felkészülés részeként tekintenek a magyarok elleni meccsre

2022.09.23. 14:01

A magyar labdarúgó-válogatott pénteken este (20.45) Lipcsében lép pályára a németek legjobbjai ellen a Nemzetek Ligája A divíziójának utolsó előtti fordulójában. A meccs a hazaiak számára is óriási téttel bír, ennek ellenére a helyi lapok inkább már a vb-vel foglalkoznak. 

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Lipcséből.

A helyi lap, a Leipziger Volkszeitung a "Következő állomás Lipcse" címmel vezeti fel az írását. 

Nico Schlotterbeck, a BVB játékosa elmondta, neki a sport a fontos, nem foglalkozik mással, ugyanis a magyar meccs előtt már a vb-ről fagatták, nem a magyarok elleni NL-meccsről. 

A Leipziger VolkszeitungForrás: Hegedűs Gábor

A lap megemlíti, hogy a németek azért utaztak vonattal Frankfurtból Lipcsébe, hogy vigyázzanak a környezetre. A meccsről lentebb a lap megemlíti, hogy nehéz meccs vár a Natioanelfre. 

A Bild több oldalon is foglalkozik a meccsel, igaz, a magyar válogatottal nem sokat. 

A lap a magyarok elleni meccset inkább amolyan tesztként látja a világbajnokság előtt. A lap azt írja, hogy az NL-találkozó az utolsó tesztek egyike a Nationalelf számára a Japán elleni vb-nyitány előtt. Úgy vélik, Hansi Flick nem fog kísérletezni, hanem a magyarok ellen is a vb-csapatára fog támaszkodni.

A BildForrás: Hegedűs Gábor

 A lap azt taglalja, hogy igazából már csak négy hely kiadó a keretben. Többeknek, mint például a kapus, Manuel Neuer, Antonio Rüdiger, Joshua Kimmich vagy éppen Thomas Müller biztos a helye.

"A meccseket arra használjuk, hogy összeszokjunk" - mondta a tréner. A cikkből az is kiderül, hogy a Frankfurtban edzőtáborozó német válogatott csütörtökön vonattal érkezett meg Lipcsébe.

A Bild a lehetséges kezdőcsapatok mellett arról is írt, hogy Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor is tiszteletét teszi a meccsen.

Hozzáteszik, hogy 1600 magyar szurkoló érkezik a városba - az valójában több mint 2000 -, akikről Szoboszlai Dominik úgy nyilatkozott, hogy egyedülállóak a világon. 

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 5. forduló:
péntek:
Németország-MAGYARORSZÁG, Lipcse 20.45
Olaszország-Anglia, Milánó 20.45

A csoport állása:
1. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 7-3 7 pont
2. Németország 4 1 3 - 8-5 6
3. Olaszország 4 1 2 1 5-7 5
4. Anglia 4 - 2 2 1-6 2

Ajánlataink