Vágólapra másolva!
Péntek este a magyar labdarúgó-válogatott egygólos győzelmet aratott a németek vendégeként Lipcsében a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, sikerével pedig biztosan a sorozat legmagasabb osztályában marad. A találkozó után a németek ellen bemutatkozó Kerkez Milos elmondta, hogy sokat segített neki, hogy a társak és Marco Rossi is megnyugtatta, míg a gólpasszt adó Szoboszlai Dominik arról beszélt, milyen érzés volt felvenni a csapatkapitányi karszalagot.

„Nagyon sok minden lejátszódott bennem a gólnál. Nem gondoltam, hogy ilyen hamar vezetni tudunk. Úgy mentünk pályára, hogy elsők vagyunk, nincs veszteni valónk. Ilyen csak a mesében van. Szala bejelentette, hogy abbahagyja majd góllal tudta segíteni a csapatot. Nagyon örülünk neki és a csapatnak is.

– értékelt a lefújás után Szoboszlai Dominik, aki pályafutása első gólpasszát adta a magyar válogatottban.

Szoboszlai Dominik lehet a válogatott következő csapatkapitánya Forrás: AFP/Ronny Hartmann

„Nagyon örülök, hogy megszereztük a három pontot egy ilyen fontos meccsen. Mindenki, aki pályára lépett, megharcolt a sikerért. Hálás vagyok a kapitánynak, hogy megadta nekem a lehetőséget a bizonyításra. Hatalmasat küzdöttünk.

– nyilatkozta a 18 éves Kerkez Milos, aki a németek elleni meccsen mutatkozott be a magyar válogatottban.

A magyar csapat hétfőn fejezi be a sorozat csoportkörét. A hatodik, utolsó fordulóban éppen az olaszokat fogadja a Puskás Arénában, ahol már döntetlennel is az első helyen végez, és bejut a sorozat négyes döntőjébe, vereség esetén pedig második lesz a Squadra Azzurra mögött.