Vágólapra másolva!
Szlovénia 2-1-re legyőzte Norvégiát a labdarúgó Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, a B divízió 4. csoportjában.

A gól nélküli első félidőt követően Erling Haaland góljával a 47. percben vezetéshez jutottak a norvégok, a hazaiak azonban a 69. percben egyenlítettek, majd a 81. percben a győzelmet érő találatot is megszerezték.

Szlovénia két vereség és két döntetlen után először nyert, Norvégia első alkalommal kapott ki három győzelem és egy döntetlen mellett, de továbbra is vezeti csoportját.

Erling Haaland gólt lőtt, de a norvégok kikaptak Forrás: AFP/Jure Makovec

A C divízió 2. csoportjában az északírek az 58. percben kerültek hátrányba, és csak a hajrában tudtak fordítani, második, győzelmet érő találatukat a 93. percben szerezték Josh Magennis révén.

Az északírek csoportjukban szintén két döntetlennel és két vereséggel álltak, de nemcsak a mostani kiírást tekintve aratták az első győzelmüket, hanem az NL első két sorozatát illetően is, amelyhez így a 15. fellépésükön jutottak hozzá.

A Nemzetek Ligájában a B, C és D divízió csoportgyőztesei feljutnak, míg az A, B és C divízió csoportutolsói kiesnek. Az élvonal csoportelsői pedig jövő júniusban négyes torna keretében küzdenek meg egymással a trófeáért.

Nemzetek Ligája, 5. forduló:
B divízió:
4. csoport:
Szlovénia-Norvégia 2-1 (0-0)

C divízió:
2. csoport:
Észak-Írország - Koszovó 2-1 (0-0)