Marco Rossi könnyek között nyilatkozott: a magyar szívet és az olasz tiszteletet láttuk

2022.09.26. 23:24

Hétfőn este a magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában 2-0-s vereséget szenvedett az Európa-bajnok olasz csapattól a Nemzetek Ligája zárófordulójában, így a legmagasabb osztály második helyén zárta a sorozatot. A találkozó után Marco Rossi, a magyar csapat szövetségi kapitánya az M4 Sport kamerája előtt elmondta, csapata a teljesítményével kivívta a tiszteletet egész Európában.

„A szurkolóink elképesztőek, hihetetlenek. Ilyet nehéz más országban találni. Jobb ajándékkal próbáltunk szolgálni Szalai Ádámnak. Mindent megpróbáltunk, mindent beleadtunk, de a hibáink sokba kerültek egy Európa-bajnok csapat ellen. De ma az olaszok is megszenvedtek velünk. Ajándékoztunk nekik egy gólt, de a hozzáállással és a szenvedéllyel nem volt gond. A magyar szívet is az olasz tiszteletet láttam. Kivívtuk az összes európai top csapat tiszteletét. Gratulálok Roberto Mancininek, mert ők jutottak tovább. Ma este az erősebb csapat nyert, de mindent megtettünk, hogy ne így legyen" – értékelt a lefújás után könnyek között Marco Rossi szövetségi kapitány, aki Szalai Ádám távozásáról azt mondta, hogy nem lesz könnyű hozzá fogható csapatkapitányt találnia, de az élet nem áll meg. 

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitányaFotó: Csudai Sándor - Origo

 

A válogatottságot lemondó csapatkapitánynak, Szalai Ádámnak ez volt az utolsó, 86. meccse a címeres mezben, amivel megelőzte Puskás Ferencet, az Aranycsapat legendás kapitányát, egyúttal utolérte az örökrangsor hetedik helyén Grosics Gyulát, az Aranycsapat kapusát.

A magyar válogatott legközelebb november 17-én Luxemburgban, majd három nappal később hazai pályán Görögországgal játszik barátságos mérkőzést.

Ajánlataink