Társoldalunk:

Donnarumma mindent kivédett - ezt írták az olasz lapok a magyarok elleni meccsről

2022.09.27. 07:35

A magyar labdarúgó-válogatott elképesztő bravúrral zárta Nemzetek Ligája szereplését, hiszen az elit osztály 3. csoportjában az angolokat és a németeket megelőzve a második helyen végzett. A csoport első helyét megszerző olaszoktól hétfő este egy szoros meccsen kapott ki 2-0-ra a Puskás Arénában Marco Rossi együttese, az olasz lapok szerint a győzelmükben hatalmas szerepet játszott a nagyszerűen védő Gianluigi Donnarumma.

"Olaszország tapsot kap Magyarországon: 2-0-s győzelem és Nemzetek Ligája Final Four!" - írja a La Gazzetta. A lap röviden úgy foglalta össze a meccset, hogy Raspadori gólt szerzett az első félidőben, Dimarco duplázta meg az előnyt a második játékrészbn. Aztán Donnarumma mindent kivédett, Mancini válogatottja pedig megelőzte a magyarokat.

Gianluigi Donnarumma bravúrjainak sokat köszönhettek az olaszokFotó: Csudai Sándor - Origo

A Corriere Dello Sport is hasonlóan látta a meccset. "Szuper Raspadori: Olaszország 2-0-ra legyőzte Magyarországot, megnyerte a csoportot és bejutott a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe." A lap hozzátette, a napoli csatára nyitotta meg a gólok sorát, Dimarco duplázta meg az előnyt, majd Donnarumma "becsukta az ajtót."