Szexuálisan zaklatta játékosát a fociválogatott szövetségi kapitánya

Devis Mangia, Lorenzo Insigne, foci
Italy's coach Devis Mangia (L) comforts forward Lorenzo Insigne after Spain beat Italy in their 2013 UEFA U-21 Championship football match at Teddy Stadium in Jerusalem on June 18, 2013. Spain won 4-2. AFP PHOTO / JACK GUEZ (Photo by JACK GUEZ / AFP)
Vágólapra másolva!
Felfüggesztették a máltai férfi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, Devis Mangiát, mert egyik játékosa azzal vádolja, hogy szexuálisan zaklatta a nemzeti együttes egyik tagját – idézi a Blikk a Times of Maltát.

A lap információi szerint a máltai szövetséghez (MFA) vasárnap érkezett bejelentés a válogatott játékossal szembeni állítólagos szexuális visszaélésről. A szövetség csak kedden, néhány órával a nemzeti csapat Izrael elleni felkészülési mérkőzése – amelyet 2-1-re megnyert Davide Mazzotta megbízott edzővel – előtt cselekedett, és a közleményében nem részletezte, miért döntött Devis Mangia felfüggesztése mellett.

A máltai válogatott a Nemzetek Ligája D divíziójában Észtország mögött, de San Marino előtt zárt Forrás: NurPhoto via AFP/Domenic Aquilina/NurPhoto/Domenic Aquilina

„Mangia minden segítséget biztosít a tények feltárásában. A szövetség azonban a vizsgálat lezárultáig nem kommentálja az ügyet" – szólt a szövetség közleménye. A válogatott élére 2019-ben kinevezett Mangia nem kívánt nyilatkozni, ahogy az esetet kirobbantó játékos sem.

A máltai lap emlékeztetett, nem ez volt az első eset, hogy az olasz szakembert szexuális zaklatással vádolják.

A román válogatott egykori kapitánya, Victor Piturca korábban azt állította, hogy az akkor még Romániában, az Universitatea Craiovánál dolgozó Mangia kapcsolata „nem volt megfelelő" az egyik játékosával. Ugyanakkor a máltaiak szerint utánanéztek a romániai történetnek, és nem tartották megalapozottnak, ezért nem látták akadályát a szakember szerződtetésének.