Társoldalunk:

Kiderült, miért hiúsult meg Ronaldo nyári klubváltása

2022.09.28. 08:06

Érdekes részletek derültek ki Cristiano Ronaldo meghiúsult nyári klubváltását illetően. Az Al Hilal elnöke, Fahad ben Nafel egy interjúban elárulta, hogy nem a portugál világsztár utasította vissza az ajánlatukat és nem ők jelentették az akadályt a szerződés létrejöttében.

A nyári átigazolási időszak slágertémája volt Cristiano Ronaldo klubváltása, pedig valójában csak egy hivatalos ajánlat futott be a portugál klasszisért a Manchester United vezetőségéhez. A szaúd-arábiai Al-Hilal elnöke, Fahad ben Nafel a Thamanya nevű YouTube-csatornának adott nyilatkozatában azt állította, hogy a pénz nem jelentett problémát, és Ronaldo sem utasította vissza őket. Hozzátette, azért nem jött létre a giga átigazolás, mert a szaúd-arábiai sportdöntőbíróság nem engedélyezte volna a bajnokságban Cristiano Ronaldo regisztrálását. 

Cristiano Ronaldo pályafutása legnehezebb időszakát éli jelenlegForrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Igen, tárgyaltunk Ronaldóval. Sem a pénz, sem az elnök nem jelentett problémát, hiszen az Al Hilal rendelkezik azzal a gazdasági háttérrel, hogy világsztárokat igazoljon. Nem hagyjuk abba a tárgyalást a tiltás ellenére, de elhalasztjuk a végső megállapodás időpontját, amíg ezt fel nem függesztik" – jelentette ki Nafel, aki elárulta, hogy a tárgyalások már az végső szakaszában jártak, amikor meghiúsult az üzlet.

A Manchester United ötszörös aranylabdás klasszisa végül maradt, az idei szezonban azonban kikerült a kezdőcsapatból és eddig csupán egy gólt szerzett az idényben.