Vágólapra másolva!
Michael Ballack, a német labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya úgy véli, ha csúcsteljesítményt képes nyújtani a Nationalelf a november 20-án kezdődő katari világbajnokságon, akkor bejuthat az elődöntőbe.

"Hasonló helyzetben vagyunk, mint tavaly az Európa-bajnokság előtt, a nagy tornák esetében ugyanis mindig jelen vannak az elvárások" - nyilatkozta szerdán a 46 éves ex-futballista.

Ballack szerint jelenleg, különösképp a legutóbbi két Nemzetek Ligája-mérkőzés eredményének ismeretében kérdéses, hogy a német válogatott "megfelelő szinten van-e". Hansi Flick szövetségi kapitány együttese múlt pénteken 1-0-ra kikapott a magyar csapattól Lipcsében, majd hétfőn 3-3-as döntetlent játszott az angolok vendégeként.

Ballack bizakodó Forrás: AFP/CHRISTOF STACHE/Christof Stache

"A vb-selejtezők rendben voltak, most az NL-ben viszont láthattuk, hogy melyek azok a területek, ahol van még tennivaló" - fogalmazott a 98-szoros válogatott, 2002-ben világbajnoki ezüst-, 2006-ban pedig vb-bronzérmes Ballack.

A korábbi középpályás úgy véli, a katari tornát megelőző hetek "rendkívül fontosak" a megfelelő felkészüléshez, de ez most hiányozni fog, mivel az eseményt télen rendezik az eddig megszokott nyári időpont helyett.

"A játékosoknak tisztában kell lenniük azzal, hogy ezúttal nem lesz idejük a pihenésre, a kikapcsolódásra. A bajnokságokat megszakítják, és szinte azonnal kezdődik is a vb, ezért most nagyon lényeges lesz, hogy a csapatszellem rövid idő alatt kialakuljon" - mondta Ballack, aki a világbajnokságot "kemény tornának" nevezte, ahol szerinte a futballistáknak "saját határaikon túl" kell teljesíteniük.

A németek a vb-n az E csoportban Spanyolország, Costa Rica és Japán legjobbjaival találkoznak majd.