A Fradi orvosa mentette meg a válogatott meccs előtt szívrohamot kapó drukker életét

2022.09.29. 07:47

Kiderült, ki volt az egyik hős, aki tulajdonképpen megmentette egy drukkertársa életét a hétfői magyar-olasz válogatott meccs előtt.

Mint arról az Origón is beszámoltunk egy szurkoló rosszul lett és összeesett a Puskás Aréna előtt a hétfői Magyarország-Olaszország Nemzetek Ligája-találkozót megelőzően. A férfit újra kellett éleszteni, majd immár stabil állapotban kórházba szállították.

Az élete minden bizonnyal azon múlt, hogy a közelben volt egy szakember, mégpedig Dr. Reha Gábor, a Ferencváros orvosa, aki habozás nélkül sietett a segítségére.

"Egy orvos kollégámmal és barátommal, dr. Haller Istvánnal mentem ki a meccsre, és amikor megláttuk, hogy összeesik valaki, egyből rohantunk oda. Gyors ellenőrzés, pulzusvizsgálat után megállapítottuk, hogy hirtelen szívleállás volt" – idézte fel a történteket Reha a Fradi.hu-nak.

Dr. Reha Gábor (jobbra) a bajnoki trófeávalForrás: Fradi.hu

"Azonnal levettem a sálat a nyakából, majd megkezdtem az újraélesztést, a mellkaskompressziót. Közben ordítottam a biztonsági szolgálat körülöttünk lévő embereinek, hogy azonnal szóljanak az OMSZ-nek. A mentősök viszonylag korán megérkeztek a helyszínre, de nekem az egy örökkévalóságnak tűnt. Mire odaértek, a férfi már elkezdett öklendezni, szerencsére sikerült visszahozni az életbe.

Ajánlataink