Társoldalunk:

Emberrablásban vehetett részt a PSG elnöke

2022.09.29. 15:58

Nasszer al-Kelaifi, a francia Paris Saint-Germain elnöke állítólag érintett egy zsarolási és emberrablási ügyben a katari labdarúgó-világbajnoksághoz köthető.

A Marca azt írja a francia Libération című lapra hivatkozva, hogy a PSG elnöke állítólag részt vett egy francia-algériai üzletember elrablásában, aki állítólag kompromittáló információkkal rendelkezett magáról al-Kelaifiról. 

Nasszer al-Kelaifi (balra), a francia Paris Saint-Germain elnökeForrás: AFP/Lionel Bonaventure

Tayeb B.-t, ahogy a szóban forgó üzletembert hívják, 2020. január 13-án tartóztatták le Katarban, és 2020. november 1-jéig bebörtönözve tartották. Az üzletember állítólag olyan kompromittáló anyag birtokában volt, amelyben együtt szerepelt a PSG elnökének a neve olyan másik emberekével együtt, akik a szavazatok megvásárlásával elérték, hogy Katar rendezze a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot.

A férfit, aki erős pszichológiai nyomás alatt állt, csak azután engedték szabadon, hogy egy bizalmas megállapodás keretében átadta a dokumentumokat al-Kelaifi ügyvédeinek. A francia médiának adott vallomása szerint a letartóztatást állítólag kizárólag "a katari emír utasítására" hajtották végre.

Az incidens áldozata egy 41 éves francia-algériai üzletember, aki Katarban élt feleségével és gyermekeivel.