Vágólapra másolva!
Vasárnap a bajnoki címvédő Manchester City és a Manchester United csap össze a Premier League 9. fordulójában, ám mindkét oldalon lesznek hiányzók. Pep Guardiola biztosan nem számíthat John Stones játékára, míg Erik ten Hag Harry Maguire-t kénytelen nélkülözni sérülés miatt.

A Manchester United menedzsere, Erik Ten Hag a hétvégi városi rangadó előtt elárulta, hogy a szezonban sokat kritizált Harry Maguire biztosan nem lép pályára a City ellen, ugyanis megsérült az angol válogatott németek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésén.

A Citynél szintén egy angol válogatott védő maródi. Guardiola a pénteki sajtótájékoztatón megerősítette, hogy John Stones kihagyja a vasárnapi rangadót, mivel a németek ellen combizomsérülést szenvedett, emiatt pedig várhatóan néhány hetet ki kell hagynia, de Guardiola szerint a vb-szereplése nincs veszélyben.

– mondta a City menedzsere.

Maguire és Stones is megsérült a németek elleni Nemzetek Ligája mérkőzésen Forrás: AFP/Laurence Griffiths

Stones kidőlése a címvédőnek nagyobb érvágás lehet, ugyanis az angol válogatott hátvéd kulcsember a Cityben, hét lejátszott bajnokiból haton lépett pályára. Ezzel szemben Maguire az idei szezonban a MU első két bajnokiját végigjátszotta, azt követően viszont már a Raphael Varane, Lisandro Martínez párost preferálta Erik ten Hag.