Társoldalunk:

Drámai videón, ahogy összeomlott egy stadion lelátója, embereket maga alá temetve

2022.09.30. 21:17

Legalább tizennégyen megsérültek Chilében, amikor az ország egyik legnépszerűbb csapatának zsúfolt lelátójának teteje ráomlott az alatta álló szurkolókra.

A chilei labdarúgó-bajnokság első osztályának éllovasa, a Colo Colo egyik edzésén került sor a drámai pillanatokra, ahol a rajongók már a hétvégi, Universidad Catolica elleni rangadóra hangoltak.

A felvételek alapján megállapítható, hogy a lelátó tetején található reklámtáblákon lévő nézők okozhatták a katasztrófát, ugyanis ezek az elemek nem bírták a túlzott teherbírást, és ez indította el az eseményfolyamot.

A lelátón kialakult káosz után azonnal felfüggesztették a nyilvános edzést, a jelentések szerint pedig az egészségügyi személyzet hamar készen állt a sérült szurkolók ellátására: összesen tizennégy ember ápolására volt szükség.

Az esetet követően a csapat uruguayi játékosa, Maximiliano Falcón kiemelte, hogy noha a közelmúltban is többször felhívták a rajongóik figyelmét arra, hogy sportszerűen és fegyelmezetten szurkoljanak, úgy látszik, nem sikerült hatni rájuk. Azonban hozzátette, jobbulást kíván a sérülteknek és reméli, hogy egy ilyen eset után már sikerül megérteni a kérésüket.