Társoldalunk:

Gulácsi Péter rossz formában: ekkorát még nem hibáztam

2022.10.01. 14:52

Nem elsősorban a parádés védései, inkább a megbízhatósága miatt sorolják Gulácsi Pétert évek óta a német Bundesliga legjobb kapusai közé. Ezért is keltett feltűnést, hogy mostanában egy-két látványos hibát is elkövetett, az RB Leipzig és a magyar labdarúgó-válogatott kapuja előtt is.

A német klub csapatkapitánya a Nemzetek Ligája-meccsekről Lipcsébe visszatérve nyilatkozott ezekről a bakikról és a bizonytalankodásairól, amelyekből jutott a válogatottba is. Különösen a Sahtar Donyeck elleni hazai BL-mérkőzésen (1-4) elkövetett óriási hibáját fájlalja - írja a Ripost.

"Mindig én vagyok az első, aki magába néz, kielemzem a teljesítményemet és levonom a tanulságokat. Hibáztam a donyeckiek ellen – méghozzá akkorát, amilyen még sohasem fordult elő a pályafutásom során, és remélhetőleg többet nem is fog" – mondta Gulácsi.

A kérdésre, hogy az önbizalmával vagy a koncentrációjával van-e gond, tekintettel csapata rengeteg (11 meccsen 23) kapott góljára, a magyar kapus így felelt:

"Ha csapatként nem védekezünk olyan stabilan, akkor nem egyszerű a kapus dolga. Az eddiginél sokkal egyenletesebb és szilárdabb védőmunkára van szükségünk. Ebben a szezonban túl sok gólt kaptunk, ez csapatszintű probléma. Mind a tizenegy embernek támadnia kell az ellenfélnél lévő labdát, ezt tavasszal remekül csináltuk, és most újra erre van szükségünk."

Gulácsi Péter őszintén vallott a hibáirólForrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Gulácsi 8 meccsen 21 gólt kapott a Bundesliga-tabellán meglepetésre csak 12. RB Leipzig szezonbeli meccsein. Javítási lehetőség szombaton hazai pályán a Bochum ellen.