Társoldalunk:

Borzalmas helyzetben továbbra is a Vasas

2022.10.01. 21:23

A labdarúgó NB I 9. fordulójában a Vasas hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeg ellen.

A hatodik percben máris betaláltak az angyalföldiek, de Hinora Kristóf gólját les miatt nem adta meg a játékvezető. Szinte teljesen kiegyenlített volt az első félidő, a Vasas valamivel többet próbálkozott a gólszerzéssel, és a szünet előtt sikerrel járt, mivel középen a menteni igyekvő Kálnoki-Kisről Holender elé került a labda, ő pedig hat méterről Demjén kapujába lőtt.

A szünetben kettőt cserélt Ricardo Moniz, a ZTE vezetőedzője, ennek hatására némileg aktívabbá vált csapata, és az 54. percben Gergényi szöglete után Lesjak góljával egyenlített. Szinte rögtön visszavehette volna a vezetést a házigazda, mert Hinora egy szép csellel eltolta Demjén mellett a labdát, végül azonban az oldalhálót találta el.

A játék képe nem változott, továbbra is kiegyenlített mérkőzést láthatott a közönség, kisebb-nagyobb helyzetek ugyanúgy mindkét oldalon kialakultak. A hajrában inkább a Vasas erőltette a támadásokat, többször el is jutott a zalaiak kapujáig, ám mivel újabb gólt nem tudott szerezni, a mezőnyben egyedüliként továbbra is nyeretlen az élvonalban.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Vasas FC-Zalaegerszeg 1-1 (1-0)