Társoldalunk:

Lewandowski megint szenzációsan játszott

2022.10.01. 22:55

A spanyol labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Barcelona 1-0-ra nyert a Mallorca otthonában.

A nyitófordulóban elért döntetlen óta mind az öt mérkőzését megnyerő katalán együttes a válogatott szünetet követően is folytatni akarta a győzelmi sorozatát, ennek megfelelően komoly mezőnyfölényben kezdték a találkozót. Az első helyzetre mégis a 20. percig kellett várni, amikor Robert Lewandowski kapott pontos labdát Ansu Fatitól, a lengyel csatár pedig egy csel után precízen a hosszú alsóba lőtt.

A Mallorca sem játszott alárendelt szerepet, és többször is közel állt a gólhoz: előbb egy szögletkombináció után, majd egy beadást követően volt veszélyben Ter Stegen kapuja. A kiegyenlített első félidőben a barcelonaiak feszültségét jelezte, hogy egy szabálytalanság után a 40. percben a kispadról heves reklamálás miatt piros lapot kapott – a vezetőedző Xavi testvére és egyben segítője – Óscar Hernández.

A második játékrészre is megőrizte a harci kedvét a hazai csapat, amely a mezőnyben ugyan a legtöbbször futott a labda után, a helyzetek kialakításában viszont továbbra is hasonlóan teljesített, mint a Barcelona. Nagyobb lehetőséghez azonban már nem tudtak jutni a mallorcaiak, az utolsó pillanatokban ugyanis a védők, Ter Stegen vagy egy pontatlan passz megakadályozták az igazán nagy gólhelyzetet.

Lewandowski (jobbra) 20. percben szerzett gólja győzelmet ért a BarcelonánakForrás: AFP/Jaime Reina

A vendégek is hasonlóan jártak: az utolsó passzok rendszerint rosszul sikerültek, így nem sikerült a győzelem bebiztosítása. A három pont azonban így is a katalánoké lett, a Barcelona pedig a sikerével átvette a vezetést a vasárnap játszó Real Madridtól a tabella élén, és készülhet a keddi, milánói BL-mérkőzésére, ahol az Interrel találkozik.

Eredmény, La Liga, 7. forduló:
RCD Mallorca - FC Barcelona 0-1 (0-1)
gólszerző: Lewandowski (20.)