Társoldalunk:

Pontot mentett a MOL Fehérvár a Puskás Akadémia otthonában

2022.10.02. 20:51

Az előző bajnoki idény bronzérmese, a Puskás Akadémia hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a vendég MOL Fehérvár FC-vel. A mérkőzés első félideje leginkább Hangya Szilveszter kivert fogáról marad emlékezetes, míg a második 45 perc a gólokról.

A hazaiak veszélyesebben kezdtek, Stronati már a 4. percben betalált Kovács kapujába, de nagyon hosszú videózás után a játékvezető végü les miatt nem adta meg a gólt.

A Puskás két kapufát is rúgott az első félidőben, amelynek hajrájában a hazaiak belga védője, Mezghrani úgy arcon könyököte a vendégek magyar válogatott védőjét, Hangya Szilvesztert, hogy annak kitört egy foga.

A folytatásban is veszélyesebben játszó hazaiak az 57. percben egy szép akció végén Zahedi góljával megszerezték a vezetést.

A gólra válaszul Michael Boris a 68. percben pályára küldte Nego Loicot, Funshót és Zivzivadzét is, a Vidi pedig valóban fokozni tudta a nyomást, és a 78. percben kiegyenlített, miután Dárdai szögletét Ruben Pinto középre csúsztatta Kenan Kodro pedig tökéletes ütemben érkezett középen.

A 90. percben Favorov szerezhette volna meg a győztes gólt a hazaiaknak.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Puskás Akadémia FC - MOL Fehérvár FC 1-1 (0-0)
Pancho Aréna, 1680 néző, v.: Bognár T.
gólszerzők: Zahedi (57.), illetve Kodro (78.)
sárga lap: Mezghrani (43.), Corbu (45+2.), van Nieff (90+4.), illetve Stopira (62.)

Puskás Akadémia: Tóth B. - Mezghrani, Batik, Stronati, Spandler, Ormonde-Ottewill - Favorov, Corbu (Urblík, 56.) - Kiss T. (van Nieff, 77.), Zahedi (Gruber, 72.), Baluta (Komáromi, 77.)
Fehérvár: Kovács D. - Bese B. (Nego, 68.), Serafimov, Larsen (Zivzivadze, 68.), Stopira, Hangya (Heister, 45.) - Rúben Pinto, Fiola - Kastrati (Bamgboye, 68.), Kodro, Dárdai P. (Makarenko, 84.)