Vágólapra másolva!
Az Inter Miami 34 éves argentin támadója, Gonzalo Higuaín hétfőn bejelentette, hogy visszavonul a profi labdarúgástól.

Az argentin sztárcsatár édesapja, Jorge Higuaín már áprilisban bejelentette, hogy fia az idény végén befejezi profi pályafutását. Az Inter Miami 34 éves támadója hétfőn sajtótájékoztató keretein belül megerősítette, hogy valóban befejezi 17 év után a karrierjét az idei szezon után. Jelenlegi csapatával az MSL-rájátszásában szerepel, ám már csak két mérkőzésük van hátra.

Higuaín a River Plate együttesében kezdte a karrierjét, majd Fabio Capello irányítása idején került a Real Madridhoz, a klub színeiben háromszor lett spanyol bajnok.

Később a Napolihoz igazolt, ahol rendkívül gólerősen futballozott, a 2015/2016-os szezonban rekordnak számító 36 találattal lett a Serie A gólkirálya.

2016-ban 90 millió euróért szerződött a Juventushoz, amellyel szintén három bajnoki címet hódított el, majd a Milanban és a Chelsea-ben is megfordult, aztán 2020-ban igazolt Amerikába. Az argentin válogatottban 75 -ször szerepelt és 32 alkalommal volt eredményes, ám egyetlen trófeát sem tudott nyerni hazája színeiben.

Gonzalo Higuaín bejelentette visszavonulását Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Lauren Sopourn

Az Inter Miami szerda este az Orlando Cityvel, vasárnap pedig a Montreallal játszik az MLS rájátszásában. Jelenleg a hetedik, és egyben utolsó helyen állnak keleti csoportban 45 ponttal. Higuaín az idei szezonban 14 gólt és 3 gólpasszt szerzett eddig.