Társoldalunk:

Guardiola elmagyarázta, miért nincs még Haaland Messi szintjén

2022.10.03. 16:29

Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere egy interjúban elmagyarázta, hogy a norvég sztárcsatár, Erling Haaland miért nincs még Lionel Messi szintjén annak ellenére, hogy hihetetlen formája van és az idei szezonban hétről hétre rekordokat dönt.

A City norvég támadója három gólt és két gólpasszt jegyzett a hétvégi Manchester United elleni rangadón. A 22 éves játékosnak ez volt a harmadik mesterhármasa az idei szezonban, amihez mindössze nyolc bajnokira volt szüksége. Haaland minden sorozatot figyelembe véve immáron 11 meccs alatt 17 gólt lőtt az idényben. A manchesteri derbi utáni interjúban egy újságíró Erling Haalandot a hétszeres aranylabdás Lionel Messihez hasonlította. Pep Guardiola, aki korábban a Barcelonánál dolgozott együtt az argentin klasszissal, elmondta véleményét kettőjükkel kapcsolatban. 

Pep Guardiola szerint Messi egy dologban jobb, mint HaalandForrás: AFP/Oli Scarff

Kettőjük közt annyi a különbség, hogy Erlingnek szüksége van a társaira ahhoz, hogy gólt szerezzen. Amikor már helyzetben van, akkor viszont hihetetlen. Ugyanakkor Messi képes arra, hogy egyedül is betaláljon" – fogalmazott a katalán szakember.