Megszerezte első pontjait a Lipcse a BL-ben

RB Leipzig - Celtic Glasgow Sports RBL Turf Ball Sports Red Bull Arena soccer Horizontal CHAMPIONS LEAGUE
05 October 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: Champions League, Group stage, Group F, Matchday 3, RB Leipzig - Celtic. Leipzig's Dominik Szoboszlai (l) and Celtic's Greg Taylor in a duel. Photo: Jan Woitas/dpa (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A három magyar válogatott futballistát is foglalkoztató RB Leipzig a skót Celtic együttesét fogadta a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában szerdán kora este, és első pontjait szerezte meg a mostani kiírásban a német csapat.

Domenico Tedescóval és Marco Rosével sem sikerült a szerdai meccsig pontot szerezni a BL-ben a Lipcsének, miután a Real Madridtól és a Sahtartól is kikapott.

Kezdett tehát Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is, ráadásul a Lipcse nagy rohamokkal indított, André Silva és Nkunku is helyzetbe került az első percekben, de korai gól végül nem esett.

A 10. percben Gulácsi Péter kapott a térdéhez egy rossz mozdulat következtében. A magyar kapus egy hazaadás után elpasszolta a labdát, ezt észlelve egy gyors irányváltás után bicsaklott meg a térde, ami után ápolni kellett.

A személyzet hamar mutatta, hogy nagy a baj, hordágyon vitték le, le is kellett cserélni, nem kizárt, hogy el is szakadt a térdszalagja, de pontos diagnózis természetesen csak később várható.

Gulácsit hordágyon vitték le Forrás: AFP/Ronny Hartmann

A helyére érkezett a cserekapus, a 31 éves német Janis Blaswich.

A csere nem fogta meg a hazai csapatot, amely Nkunku révén be is talált a 18. percben Joe Hart kapujába, de a VAR végül videózás után, les miatt nem adta meg azt.

A 23. percben Szoboszlai csúsztatott a skót kapu mellé, majd szinte azonnal Blaswich mutatott be egy védést a túloldalon Furuhasi fejese után.

A kisebb skót helyzetek után végül a Lipcse szerzett vezetést, Silva kiugratása után futotta le a védőjét Nkunku, majd eltolta a labdát Hart mellett és higgadtan a kapuba gurított.

A Celtic a második félidő elején azonnal egyenlített, egy gyors akció után Furuhasi passzolt középre, ahol az érkező Jotának már nem volt nehéz dolga, Blaswich mellett a kapuba lőtt.

Az 57. percben Szoboszlai szerezhetett volna gólt, egy remek kényszerítő után azonban a kapufát találta el, amiről kifele pattant a labda.

Nem sokkal később Szoboszlai már a kapuba lőtt, a tizenhatoson kívülről bombázott Hart kapujának bal alsó sarkába, de André Silva lesen volt a lövés pillanatában, ráadásul el is ugrott a labda elől. A norvég bíró elsőre megadta a gólt, de a VAR visszanézette vele, ami után visszavonta a találatot.

Pár perccel később Szoboszai csapott le Hart elpasszolt labdájára, majd André Silva elé passzolt, aki higgadtan lőtt a skót kapuba.

Szoboszlai a hazaiak egyik legjobbja volt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

A 77. percben újabb gólt lőtt Slva, Simakan kapásból adott be középre, ahol a portugál még át is vehette a labdát, majd a kapuba lőtt.

Szoboszlait a meccs hajrájában lecserélte Rose az eredmény pedig már nem változott, 3-1-re nyert a Lipcse.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Borussia Dortmund 6 3 1 2 7-4 3 11
D
GY
GY
GY
D
2.
Paris Saint-Germain 6 2 2 2 9-8 1 8
V
GY
V
D
D
3.
AC Milan 6 2 2 2 5-8 -3 8
D
V
GY
V
GY
4.
Newcastle United 6 1 3 2 6-7 -1 5
GY
V
V
D
V

A másik kora esti meccsen a Salzburg a Dinamo Zágráb csapatát fogadta, és a hazaiak egy tizenegyesgóllal nyertek 1-0-ra. A gólt Okafor szerezte, míg a vendégek a 94. percben egy lesgólig jutottak..

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Atletico Madrid 6 4 0 2 17-6 11 14
GY
D
GY
GY
GY
2.
Lazio 6 3 2 1 7-7 0 10
GY
V
GY
GY
V
3.
Feyenoord 6 2 4 0 9-10 -1 6
V
GY
V
V
V
4.
Celtic 6 1 4 1 5-15 -10 4
V
D
V
V
GY