Társoldalunk:

Dibusz Dénes: Talán felébredünk a visszavágóig

2022.10.06. 21:52

Az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában a Ferencváros Belgrádban 4-1-re kikapott a Crvena zvezdától, de továbbra is vezeti a csoportját és továbbjutásra áll. A mérkőzés után a játékosok közül Dibusz Dénes, Botka Endre és Kristoffer Zachariassen értékelte a látottakat az M4 Sportnak.

"Nem gondolom hogy nekik minden bejött, nekünk meg semmi. Sok lehetőségünk nem volt, nem úgy, mint az NB I-ben múltkor a Kecskemét ellen. Nagyjából kiegyenlített volt a meccs az első gólig, többé kevésébé megvalósítottuk, amit akartunk" - kezdte értékelését a Fradi kapusa.

"Ha találkoztunk a kétgólos Guelor Kangával, nem mindig tudtuk megállítani. Ő szervezte a csapatjátékot, őt nem tudtuk kivenni. A 11-es szituáció alapjaiban megváltoztatta a meccs menetét. A félidőben úgy voltunk vele, meg kell próbálni mindent, de ebből sok minden nem látszott a pályán" - mondta önkritikusan Dibusz.

Dibusz Dénes önkritikusan nyilatkozott a Crvena zvezda elleni vereség utánFotó: Csudai Sándor - Origo

"Sajnos több labdavesztésünk volt, az utolsó 25 perc kivételével, nem nagyon volt értékelhető akciónk. A cserékkel jobban a helyére kerültek a dolgok, jobban kontrolláltuk a labdát, több lehetőségünk lett. De teljesen megérdemelten nyert a hazai csapat, még ilyen különbséggel is" - tette hozzá a magyar válogatott kapus.

Talán felébredünk a visszavágóig. Egyértelműen kritikus meccs lesz a jövő heti. Át kell érezni minden párharcot, ha kell, igen is oda kell tenni a lábunkat, még akkor is ha fájni fog. Saját magunktól sokkal több kell, ez nem is kérdés. Sajnáljuk, hogy ilyen szomorú estét okoztunk a szurkolóinknak" - zárta gondolatait Dibusz Dénes, aki után Botka Endre nyilatkozott.

"Ma nem működött semmi, nem is voltunk olyen szervezettek, mint kellett volna. Jövő héten tudunk javítani. Fontos lesz az, hogy élesebbek legyünk legközelebb. Az egész meccsen tulajdonképpen langyosak voltunk" - mondta a magyar válogatott védő.

Botka Endre szerint jövő héten javíthat a FradiForrás: AFP/Andrej Isakovic

A szépítő gólt szerző Kristoffer Zachariassen is csalódottan értékelte a szerb csapat elleni mérkőzést.

Nem játszottunk túl jól ma, nem a legjobb oldalunkról mutatkoztunk meg. Megérdemeltük a vereséget. Tudtuk, hogy eltérő hangulat fogad minket, mint Monacóban. Ehhez is hozzá vagyunk szokva. Ha az átlagos formánkat hozzuk, és jobb jellemet mutatunk, akkor más eredményt értünk volna el. Sok momentum van, ami fontos lehet, vissza kell néznünk a meccset és tanulnunk kell belőle" - mondta a norvég középpályás.