Társoldalunk:

Meghalt a Juventus legendája

2022.10.06. 12:17

62 éves korában meghalt Gian Piero Ventrone, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Tottenham Hotspur erőnléti edzője - számolt be a londoni klub honlapja.

Az olasz szakember - akit Marcello Lippi 1994-ben vezette be a futball világába, majd a forradalmi erőnléti módszereit kihasználva a valaha volt egyik legerősebb Juventust sikerült megépíteni - 2021 novemberében érkezett Tottenhamhez Antonio Conte stábjának tagjaként.

Gian Piero Ventrone a rendkívül kemény erőnléti edzéseiről volt híres, de ennek ellenére is imádták a játékosok. A hírek szerint rövid ideje egy gyors lefolyású leukémiával küzdött, amiben el is vesztette az életét.

"Döbbenten számolunk be róla, hogy az erőnléti edzőnk, Gian Piero Ventrone meghalt. Amennyire szerethető volt a pályán kívül, olyan nagyon gyorsan népszerűvé vált a játékosok és a személyzet körében is. Nagyon hiányozni fog mindenkinek a klubnál. Gondolataink családjával, barátaival vannak ezekben az elképesztően nehéz időkben – olvasható a Spurs csütörtök délelőtti közleményében.